Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/palomina

Marketing

Subota - dan za (po)spremanje

Sve naslov govori: koliko god se trudila preko tjedna, nakon dolaska s posla nešto srediti po stanu, uvijek ostane kućanskih poslova. Ma moglo bi se cijeli dan raditi po kući. rolleyes naughty Ali, nisam tip žene koja smatra da je kuća kao muzej i da sve treba biti sterilno (i kao u muzeju ograđeno vrpcom uz natpis "ne diraj!").

Danas mi je dan proletio u čišćenju i kuhanju. Ne, ovo nije mjesto za moje žalopojke o kućnim poslovima, već samo konstatiram da, koliko god se trudila održavati sve koliko-toliko čistim, uvijek, ali apsolutno uvijek se nađe nešto što se treba počistiti eek

Spremanje, (po)spremanje i kuhanje mi pomaže, >dok sam ja na poslu> moj suprug Edi. Kad je slobodan, tj. kad nema smjenu i nije na poslu, tada me dočeka s jelom. Naravno, neću napominjati da se s moje strane
to 'podrazumijeva'. Ovo sam stavila u jednostruke navodnike jer osobno volim kuhati i spremati jela; a - isto tako - volim obradovati svog dragog lijepim jelom i urednim našim "obiteljskim gnijezdom". Navikla sam spremati ipak ona stara, tradicionalna jela, ali ni pokušaji pripremanja novih jela koje nisam nikada pripremila. Kad mi se nešto svidi, listajući kuharice, ali i gledajući na netu, rado to pripremim.

Naravno, kad nešto odlučim pripremiti po prvi puta, pa mi ne bude baš najbolje (a ipak prihvatljivo i jedljivo), onda mi dragi kaže: "Bit će bolje drugi put!" njami


Koke i k'umpira

Isto tako, kad sam se tek udala (a suprug i ja živimo sami u stanu), imala sam problem(čić) povezan s hranom i kuhanjem. Naime, što god bih spremila, nije mu bilo po volji. Skuham gulaš sa graškom > neće da jede.Pa onda sutradan punjene paprike (uz moju pretpostavku da će bar to voljeti jesti), ali ne, nije ni to jeo. Sve sam sama jela, i to danima... burninmad I onda napravim šnicle u toću, nadajući se da će bar ako vidi nešto mesno ipak to pojesti: e pa - prevarila sam se. Sama sam jela i to... burninmad

I onda nisam htjela ništa pripremiti, jer je, sjećam se jako, jako dobro, toga dana bio cijeli dan kući jer nije radio, tj. nije imao smjenu. I pitam ja njega što bi on volio jesti, kad li se on nasmija i reče: "Pa, koke pečene sa k'umpirima. Ja bi to moga' jest svali dan!" I tako sam spremila a' la carte taj dan. I više nije zahtjevao posebne tretmane vezane uz koku, niti sam ja svaki dan spremala koku pečenu s krumpirima, već smo se dogovorili da ćemo jesti raznolika jela, uz prethodni dogovor za idući dan. I tako vam je kod mene bilo. Ja sam pekla njegovu omiljenu koku s k'umpirima barem jednom u 15 dana, ali ima on još nešto omiljeno: pitu zeljanicu, zbog koje pripreme sam naučila od svoje svekrve spremati tijesto za pite i radim ih dobro thumbup (jednostavno ne mogu podnijeti onaj "papirnati" i "suhi" okus kupovnih kora za pite).

Spremala sam i svoja omiljena jela. Jedno od njih jesu šnicle u toću. Njegujući onu staru: ljubav ide kroz želudac, tako se i ponašamo. Tako i spremamo jela. kiss wink : njami fino wink kiss

Koka s k'umpirima i paprikama

PeÄýeno pile s povrÄýem

Juneći šnicl s prilogom

JuneÄFFFDi šnicl s prilogom



Post je objavljen 04.10.2008. u 21:36 sati.