Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Lista za odstrijel


Hmmmmmmm... poželjela sam upoznati sebe

Proces upoznavanja same sebe paklen je, bolan, trnovit, crn i ružan put. Je, je, svi se volimo razbacivati riječima "Čovjek prvo treb aupoznati sebe da bi poznavao druge", ali koliko ljudi se zaista može pohvaliti time da sebe pozna.

Upoznati sebe znači upoznati svoje negativne strane. Koliko nas je spremno sebi, a onda i drugima, priznati svoje negativne strane, crne misli, skrivene tajne, ono što mrzimo kod sebe, ono što osuđujemo kod drugi, a imamo u sebi...
Jebote, teško je, zapravo mi zvuči neizvedivo, ali odlučila sam zakoračiti i krenuti na taj put.

Kada poznamo svoje negativno ja, tada smo svjesni mana i naše ponašanje je suprotno od toga. Privlačimo ljude oko sebe koji odgovaraju pozitivnom.
Kada bježimo od negativnog ja, naših mana, misleći da smo upravo pozitivne osobe, tada privlačimo negativno na sebe i postajemo nesretni, a i ljude oko nas činimo nesretnima.

Trebam napraviti popis svojih mana. Ne dvije ili tri, tipa hladna, temperamentna, netolerantna. Zaboravimo takve mane na koje smo čak malo i ponosni i ne želimo ih se odreći jer bolje je biti loš original nego dobra kopija. Gluposti.

Popis mana su ona ponašanja koja preziremo, koja skrivamo, kojih se bojimo priznati, a jednostavno su dio nas. Te mane trebam popisati, točnije, te mane trebam priznati, a kada ih priznam moći ću ih ispraviti.

Krećem pomalo:
1. strah od osuđivanja društva
2. sebičnost
3. proračunatost u svim segmentima života
4. predrasude
5. strah od pokazivanja slabosti
6. pretjerana ljubaznost iz koristi
7. laganje radi "dobrog odnosa"
8. iskorištavanje tuđih slabosti
9. prešućivanje zbog srama
10. gluma
11. nerealni strahovi
12. nedostatak povjerenja
13. potreba za prihvaćanjem
14. potreba za pohvalama
15. lažna skromnost
16. kreiranje scenarija naprijed
17. očekujem čitanje mojih misli
18. izbjegavam svađe i rasprave

Da, nisu lijepe te mane koje pokušavam sakriti, ali one su ja. Ja kakva zaista ne želim biti i što prezirem. Počinjem priznavanjem, a onda ću to polako iskorijeniti iz sebe.

Mane neću maknuti, samo ću ih postati svkodnevno svjesna i pretvoriti ih u pozitivno ponašanje, biti ću ih svjesna i izbjegavati ih.



Post je objavljen 04.10.2008. u 19:01 sati.