Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakgodokrenesuvjeksinaistom

Marketing

Rihanna

Ime:Robyn, Rihanna
Prezime: Fenty
Nadimak:RiRi
Datum rodenja:20 Veljača 1988
Mjesto rodenja: Saint Michael,Barbados
Visina i težina:175cm, 53kg
Skolovanje:Combermere High School
Obitelj:-Otac Ronald i mama Monica
Brat/sestra:Dva Brata 9 i 15 godina ( Rajad, Rorrey )
Omiljen film: "Napoleon Dynamite"
Glazba : Reggae,hip-hop i R&B
Aktualni album: Good girl gone bad
Naj boja: zelena
Naj glumica: Jessica Alba i Halle BerryFavorite
Naj glumicu: Terrence Howard i Denzel Washington
Naj desert: torta od sira i sladoled od čokolade
Kućni ljubimci:kornjača, pas Marley i DJ


Rihanna je rođena kao Robyn Rihanna Fenty, 1988. godine na Barbadosu, a kao 17-godišnjakinja zapela je za uho (i oko) šefovima Def Jam Recordsa, na čije je predsjedničko mjesto upravo tada sjeo Jay-Z. On je odmah ugovorio audiciju te nošen željom za ponavljanjem uspjeha koje su dancehall ikone poput Seana Paula, Shaggyja i Elephant Mana postigle u mainstreamu odlučio angažirati mladu žensku inačicu lajavcima iz Kingstona.

'Stajala sam u hodniku i tresla se. Vidjela sam komad Jay-Z-jevog lica na dnu hodnika i počela sam vikati: 'O, moj bože!' Nikada nisam upoznala slavnu osobu, a upoznati slavnu osobu koja je usto i predsjednik diskografske kuće, to je bilo ludo!' priča oduševljena Rihanna, koja je do danas imala prilike itekako ispuniti svoj vizualni herbarij licima celebrityja s kojima je zatulumarila kao uspješna mlada pop zvijezda.

Prije nego je dogurala do ovog statusa u rodnom St. Michaelu još je početkom 2005. godine pohađala srednju školu i živjela jednostavnim životom, usput pobjeđujući na natjecanjima za ljepotu i lokalne talente.

Prvi ju je iz anonimnosti iskopao Evan Rogers (koji je s partnerom Carlom Strukenom producirao hitove za imena kakva su Christina Aguilera i Kelly Clarkson), i to za vrijeme ljetovanja u Rihanninom rodnom gradu. Ponijevši njezine snimke u New York, započeo je povijest, a od djevojke koja se hvalila utjecajima koji su na nju imale Beyonce, Alicia Keys i Mariah Carey, te sposobnošću miješanja R&B-ja, hip hopa, reggaea i dancehalla, nastala je zvijezda s albumima koji... pa, miješaju R&B, hip hop, reggae i dancehall, katkada na fantastičan, katkada na slabašan način.

Adresa Rihanne ako joj želite pisati:
Island Records
825 Eight Avenue
New York, NY 10019


Post je objavljen 02.10.2008. u 20:49 sati.