Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Čobanski glasnik (br. 8) vinancije i miznis

Gospodarske vijesti

***
Ministar vinancija, oni debeli brko, osvrnija se na globalnu krizu i reka da nama neće ništa bit, da mormo mirno spavat. A dašta! Neće grom u koprive.
E, neka, neka.

***
Ondak je debeli brko još spominja banke i majke, ali ovi vaš novinar Čobanskog glasnika nije dobro čuja šta. Biće im je sova mater. A šta drugo?
E, neka neka.

***
Gost komentator: monetarna analiza fiskalne politike

Krce Prčiguz, najveći ekonomski stručnjak našega kraja a i šire, lipo je prikaza krizu sa vol strita: „Punili su jorgan, pa ga prepunili. Jorgan puka. Pare se razletile. Miljun puta san reka: držite pare u čarapi! Pa u više bičava pomalo, a ne u jedan jorgan sve! Nema do čarape di ćeš novce čuvat! Ja imam u svoje pokojne babe čarapa ušteđevine i dandanas, sve do zadnje kune na broju. Ima kuna još od endehazije, pa dinara od tite i onih starih od kralja aleksandra, pa ima dojče maraka, rajhs maraka, poštanskih maraka, sve lipo u bičvama, nema da će se izgubit! Tako se brte špara!“

***
Predviđanja i trendovi

(od krapinskog dopisnika) - Bara Barilčekova hitila je bažul če bi f njega gledila. Veli Bara da je bažulj rekel da nigdar ni bilo da ni nekak bilo pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu, pak je burza mam poskočila za fajn indeksnih poena.
Je, da bi reč rekli.


Post je objavljen 01.10.2008. u 10:26 sati.