Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U BREZJU ODRŽAN SAJAM MOGUČNOSTI

BREZJE
Piše: Damir Marenić

U organizaciji lokalne samouprave te policijske uprave zagrebačke na sportskom terenu Sloga u Brezju održana je prezentacija Udruga sa područja Grada Svete Nedelje te Policijske postaje Samobor pod nazivom "Sajam mogučnosti". Sama akcija koja je prvenstveno zamišljena od strane PUZ-a a potpomognuta lokalnom samoupravomimala je cilj da učenike od petih do osmih razreda zaintrigira i da im omogući lakši odabir aktivnosti u daljnjem njihovom razvoju. Između ostalih mogli su se upoznati sa radom vatrogasaca,policije, rukometaša ,nogometaša,biciklizam,mažoretkinje, kulturno umjetničkih društava te mogučnost pristupa nekim od Udruga. SLIKE

Samo otvorenje pozdravio je i otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin te napomenuo da je ova akcija hvalevrijedna i da se nada da će mnogi učenici pronaći ono što ih najvišer interesira. Vatrogasna Zajednica bila je prezentirana sa svoja tri društva : DVD Sveta Nedelja, DVD Rakitje i DVD Kerestinec koji su na svojim štandovima postavili raznu vatrogasnu opremu i pehare kako bi što bolje prezentirali mladima vatrogastvo. Zapovjednik svetonedeljskih vatrogasaca Nevenko Čižmešija uz pomoć Petra Mikina i Damira Marenić te ženske ekipe prezentirali su opremu vatrogasaca te je svaki učenik imao priliku isprobati istu.osobno se uvjeriti u njenu mogučnost. Voditeljica rakitskih vatrogasaca Karmen Matijašec je sa svojonm ekipom vatrogasne djece prezentirala vatrogasnu vježbu koja je privukla veliku pažnju školske djece koja su se i sama isprobala u vještini rušenje meta .Ono što je bitno istači da su djeca upoznata sa učlanjenjem u pojedina vatrogasna društva i ovom prilikom da naglasimo kako je DVD-u Sveta Nedelja pristupnicu potpisalo 20 školaraca.

Osim razgledavanja štandova djeca su imala priliku okušat se i igrama koja su pripremljena za njih. Tako su se mogli okušat u trčanju na 50 metara i u igri "Pronađi me". Svi prijavljeni za neku igru dobili su majice sa natpisom današnje manifestacije a prvoplasirani i ruksake ,dar Policijske uprave zagrebačke. Nadalje je održana i zamišljena akcija traženja eksplozivne naprave pomoću policijskog psa koji je svoju dužnost obavio besprijekorno. Ovakve akcije su zaista dobrodošle i ostavile su mogučnost njihovog usavršavanja kako bi bile još bolje a na vatrogasnim društvima je da sve učenike, one koji su iskazali želju za vatrogastvom, što bolje upute u rad vatrogasaca i ono što je najbitnije što više i duže ih zadrže u vatrogastvu.

Post je objavljen 30.09.2008. u 13:16 sati.