Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jasnabudisin

Marketing

MINERAL-EXPO U PULI 04. i 05.10.2008.

Dragi moji Blogeri, danas neću pisati o tužnim stvarima, nego bih ovaj mjesec zaokružila jednom lijepom i zanimljivom najavom.
Naime, moj prijatelj bloger Čudnovati Kljunaš kojeg sam na čudnovat način upoznala na blogu u svom vanblogerskom životu organizira sajmove dragog i poludragog kamenja i ostalog što uz to ide. Imala sam ga čast upoznati i biti na nekoliko njegovih sajmova jer ih zanimljivim i poučnim.
Svi mi u školi čitamo o nekim mineralima nastalim kemijskim spojevima u prirodi i raznim prirodnim djelovanjima, ali kad takvo što možemo vidjeti u živo i opipati rukom, to je poseban doživljaj.
Oko tih minerala ima teorija o njihovim ljekovitim i drugim svojstvima, pa ih se kao nakit ili dijelovi nakita ili kućnih ukrasa koristi u razne svrhe. Nekad se nisam previše zanimala njima, dok ih nisam svojim očima vidjela , preokrenula u rukama i uživo vidjela koliko su lijepi, različiti......a svaki ima svoju priču i namjenu. Rekao bi Kljuni....ČUDNOVATO........
Pa evo zato napisa sa njegove stranice u kojoj sve potanko piše o sajmu.....pa ako ste u blizini ili ako nemate što raditi...dođite. Link na njegovu stranicu uostalom imate u mom lijevom boksu ili ako kliknete donji naslov poziva na sajam.
A ulaznice su po meni simbolične.......20,00 kn po osobi, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz. Vi kako hoćete, al ja ću sigurno doći.
*************************************************************************************************************************

MINERAL EXPO PULA

2. međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO
održat će se u Puli, 04 i 05.10.2008 u Domu hrvatskih branitelja.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.

1.Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja MINERAL EXPO, prvi je puta održan u Puli 01. i 02. 09. 2007. godine u Domu hrvatskih branitelja. Velik broj posjetitelja, preko 1800, pokazao je da za ovu vrstu manifestacije postoji poseban interes.

Izlagači iz Poljske, Češke, Slovenije, i Hrvatske, ponudili su posjetiteljima po posebno povoljnim cijenama nakit i ukrasne predmete od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja, neobrađene minerale i fosile.
Nakit od baltičkog jantara iz Poljske, izrađen u srebru, velike ljepote i vrijednosti, a po vrlo povoljnoj cijeni, privukao je velik broj zainteresiranih posjetitelja.
Skupljače i ljubitelje minerala zainteresirati smo s mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerala iz rudnika Trepča na Kosovu, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila itd.
Moglo se razgledati i kupiti upotrebne i ukrasne predmete od poludragog kamenja: satovi na pločicama od ahata, svijećnjaci, lampe, pepeljare, postolja za pera, kutijice, piramide itd.
Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 580 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa, fosili drveta i listova privukli su pažnju posjetitelja Sajma.
Na Sajmu je bila ponuđena i literatura na našem i stranim jezicima vezanu uz temu Sajma.




Post je objavljen 30.09.2008. u 09:14 sati.