Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madamvalentina

Marketing

1945 Ratnik


Koliko se sjećam, bila sam jako ratoborna od malih nogu. Znam da sam uvijek voljela zapovijedati drugoj djeci i da sam po svaku cijenu željela i uspijevala nametnuti svoju volju ostalima .

Zapamtila sam prvi događaj na tu temu, a zbio se kad sam imala malo više od pet godina...

Dok smo se igrali ispred kućica u izbjegličkom kampu, sa zemljom ili pijeskom, sjećam se da sam srušila sve tuđje kućice i nametnula što ćemo se igrati toga dana. Neka djeca su se pobunila, a ja sam ih sve izgurala i srušila na pod . Kad su čule plač, došle su neke mame, a ja sam ih uvjerila da su druga djeca sama porušila sve kućice, dok sam ostalu djecu ušutkala, obećavajući da ću im svima napraviti nove kućice za lutke. Mame sam vješto potjerala i rekla da se ne miješaju u dječje igre, jer ćemo se mi sami igrati.

Na moje i njihovo iznenađenje svi su odmah ušutjeli, mame su otišle kućama, a ja sam ostala naređivati tko će što raditi.
Od onda sam uvijek vodila sve igre i nametala što ćemo raditi ili čega ćemo se igrati tog dana. Moja omiljena metoda kaznjavanja neposlusnih je bila da ih srusim na pod i da im sjednem na grudi ili lice , a ostalim koji su gledali sam uzivala pricati da sad kaznjenik mora mirisati moju guzu za kaznu

Kasnije sam uvijek bila policajac kad smo se igrali lopova i policije,
i kazna za sve je bila opet ista , sjela bi im na glavu.
Oduvijek sam organizirala sve dječje igre, donosila sve rekvizite kao što su bile lopte ili reketi za stolni tenis, badminton ili slične igre, a za uzvrat svi su me morali slusati , inace nista od igranja .

Uvijek sam ja bila ta koja je dijelila pravdu i izvršavala kazne, a kazne su bile uvijek vezane za potcinjavanje, omalovazavane i ponizavanje neprijatelja.

Vođa sam bila i u školi, gdje sam bila predsjednik razreda i uvijek sam prva komunicirala s profesorima i roditeljima, zbog čega sam stekla ili simpatije ili mržnju okoline .

Sad razmisljajuci o tome potvrdila sam naucne stavove i shvatila sam da je istina da nase ponasanje iz djetinjstva uzrokuje razvoj naseg karaktera i ponasanje u zreloj dobi.

Post je objavljen 26.09.2008. u 22:44 sati.