Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Tko mi glavu nosi?

U mnoštvu prešućenih pitanja, neka uporno učekuju odgovor. Ima ih intrigantnih, benignih, svih vrsta, kao na primjer šta mi glavu nosi, ili čemu obazrivost, zašto se toliko osvrćem. Za razliku od beskičmenjaka, obdareni smo kralježnicom, koja se sastoji od niza pršljenova. Poviše sedam vratnih postavljena su dva koja služe glavi, Atlas i Epistrofeus. Jezgrovito rečeno, tu leži odgovor na postavljeno pitanje: Atlas nosi, a ovaj drugi - obrtač, vrti. Jasno, ovakvim odgovorom zaobiđena je srž pitanja. Pronicanje u nju nađite između redaka. Ponekad pomaže i telepatija.

Zašto se osvrtati unazad, kad smo u stanju stvoriti dojmljivu sliku sprijeda, slatku, optimističnu, ostvarivu? Može li pogled u retrovizor zamijeniti osvrtanje? Vožnja unazad, osobito sa zakvačenom prikolicom zna biti vrlo komplicirana. Neki se tu bolje, neki slabije snalaze. Kad ne bi bilo "rikverca", svi bi dobili prolaznu ocjenu. Nosioci dozvole "B" kategorije ovlašteni su potezati za sobom laku prikolicu, znali to oni ili ne.

Ima li smisla davati polovične ili pitijske odgovore na hrpu nedoumica koje su dovele do prešućivanja potpunih odgovora? Možda odgovor na to spontano izmigolji, iskren i cjelovit. Možda neće.

Post je objavljen 26.09.2008. u 08:38 sati.