Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

DIS-PATCH – Zrex, Klupče

DIS-PATCH PROMO TURNEJA
Septembar/Oktobar

Image Hosted by ImageShack.us

Dis-patch festival je poslednjih godina vrlo aktivan na međunarodnom planu. Pre ovogodisnjeg festivala, 26. i 27. septembra predstavićemo se u Hagu showcaseom u okviru Today's Art festivala, tamosnjeg ekvivalenta Noći muzeja sa akcentom na savremenom stvaralastvu. Iskoristićemo posetu Holandiji da se dan ranije predstavimo i amsterdamskoj publici. U regionu, ovoga puta ćemo posetiti Zagreb.

Tome će prethoditi i mini promo-turneja po Srbiji tokom septembra i prve nedelje oktobra, koja će obuhvatiti vise gradova u Vojvodini i centralnoj Srbiji, sa ciljem da se nase aktivnosti predstave i izvan Beograda, a publika animira da eventualno poseti glavni grad tokom trajanja festivala. Naravno, cilj je i ponuditi uzbudljiv jednovečernji program, za sta će se potruditi učesnici, izabrane snage domaće scene koji blisko sarađuju sa festivalom tokom poslednjih godina, i do sada su nastupali kroz njegov program: Lukatoyboy, WoO, Izvanredni Bob, Piece of Sh.., Haritmia i DJ Moodswinger/BGYSS, kao i prateća izlozba D-p postera i vizuelnog identiteta Nebojse Cvetkovića/Studija Pure koji je vise puta nagrađivan za svoje kreacije za Dis-patch .

Tokom 2009. godine Dis-patch planira jos putovanja po regionu, i već u martu mesecu mozete očekivati novu turneju koja će okupitidomaće, regionalne i internacionalne snage.

Datumi turneje:

20/09 // Klub Feedback, Nis
25/09 // Overtoom 301, Amsterdam, Holandija
26/09 // Today's Art Festival, Hag, Holandija
27/09 // Today's Art Festival, Hag, Holandija
03/10 // Klub SC, Zagreb, Hrvatska
04/10 // Kulturni centar, Pančevo
05/10 // Klupče, Zrenjanin

Promotivna turneja je realizovana u saradnji sa beograskom organizacijom Anonymoussaid.

WoO + Bob // www.myspace.com/belgradenoise
Lukatoyboy // www.myspace.com/lktyby
Haritmia // ww.harimtia.net
Piece of Shh... // www.myspace.com/pieceofshh
DJ Moodswinger // www.myspace.com/djmoodswinger
Studio Pure // www.studiopure.net

DIS-PATCH FESTIVAL, SEDMI PUT 11-20. Oktobra

Image Hosted by ImageShack.us

U periodu od 11. do 20. oktobra biće odrzano sedmo po redu izdanje beogradskog fesitvala Dis-patch, sigurnog uporista za sve one koji su zainteresovani za nove tendencije u elektronskoj, elektro-akustičnoj ili eksperimentalnoj muzici, zvučnim instalacijama, novim audio-vizuelnim konceptima i sire... Dis-patch je poslednjih godina vrlo aktivan na međunarodnom planu, tako da će pre ovogodisnjeg festivala 26. i 27. septembra biti predstavljen u Hagu showcaseom u okviru Today's Art festivala, tamosnjeg ekvivalenta Noći muzeja sa akcentom na savremenom stvaralastvu. Tome će prethoditi i mini promo-turneja po Srbiji tokom septembra i prve nedelje oktobra, koja će obuhvatiti blizu 10 gradova (Pančevo, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Novi Sad...) i predstaviti izabrane domaće muzičare, dok će centralni festivalski program u oktobru ponuditi preko 20 koncerata stilski raznovrsnih izvođača iz Sjedinjenih Drzava, Holandije, Austrije, Nemačke, Irske, Novog Zelanda, Slovenije i Srbije.

Kao i prethodnih godina, naglasak će biti na participaciji publike kroz besplatne koncertne programe, softversku radionicu u saradnji sa Visom elektrotehničkom skolom i konkurs za domaće producente (Ableton "Live"), prezentacije umetnika, zanimljivu muzičku igru Sonic Wargame, rezidencijalni program bubnjara Martina Brandlmayra (Radian, Autitic Daughters, Kapital Band 1), susrete domaćih muzičara sa internacionalnim gostima i značajnu novinu: premijerni dečiji program Kid's-patch namenjen najmlađim sugrađanima koji će nakon dvodnevne radionce odsvirati neobičan zajednički koncert sa svojim "predavačima".

Prema trajanju, broju koncerata i obimu pratećih programa, sedmo izdanje Dis-patcha nudi najgusći i najraznovrsniji program do sada, uz učesće preko 40 gostiju, priznatih izvođača iz domena post-rocka, noisea, elektronike, dubstepa, dubokog techna, filma
ili audio-vizuelnih projekata. Festival će predstaviti i dve svetske premijere - a/v performans Thomasa Könera (dobitnika nagrada International Film Festival Rotterdam, Ars Electronica i Transmediale) baziran na audio zapisima načinjenim u Beogradu, I dokumetarnog filma "Totally Wired" irske rediteljke Niamh Ahern koji je posvećen magiji analognih sintisajzera i njihovim tvorcima i pasioniranim postovaocima okupljenim oko berlinske muzičke prodavnice Schneiders Buero. Među prvim objavljenim izvođačima je Scott Monteith, poznatiji kao Deadbeat, iskusni dub-techno producent iz Montreala čiji će novi album u oktobru biti objavljen na etiketi Wagon Repair, a na Dis-patchu će nastupiti 17. oktobra u okviru "Bass F(r)iction" zabave koja će okupiti live actove koji se kreću između dubstepa i dubokog techna prepoznatljivih Chain Reaction tekstura.

Detalji o pozivima za učesće u dečijem programu, Ableton radionicama i takmičenju, kao i igri Sonic Wargame biće objavljeni sredinom septembra. Potpuno nova verzija festivalskog sajta biće aktivna od 10. septembra. www.dis-patch.com

Informacije o pojedinim delovima programa biće objavljivane tokom septembra.
http://myspace.com/dis_patch
http://www.youtube.com/user/dispatchfestival
http://flickr.com/photos/dis_patch
http://www.last.fm/group/Dis-patch+Festival?welcome=1

posted by relja – d – p - bgyss

Post je objavljen 25.09.2008. u 10:23 sati.