Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Maniac Shop, UNS, NUNS i NDNV osuđuju pretnje Ljilji Stupar

Nepoznati muškarac uputio je pretnje dopisnici Bete iz Zrenjanina Ljiljani Stupar povodom njenog izveštavanja

Ljilja

Ljiljana Stupar prijavila je zrenjaninskoj policiji da joj je nepoznati muškarac u ponedeljak uveče pretio rečima da "ima fotografiju" njene kćerke i da zbog toga "ne treba ponovo da gura nos u stvari gde joj nije mesto". Takođe, rečeno joj je da je za to "dobio novac".

Poziv je upućen sa broja mobilnog telefona sa mreže 065, o čemu je Ljiljana Stupar takođe obavestila policiju.

Ljiljana Stupar je i prošle godine dobijala telefonske pretnje, povodom tekstova o spornim privatizacijama, koje je objavljivala u lokalnoj štampi.

Tada ju je, takođe nepoznati muškarac upozoravao da "zna gde joj kćerka ide u školu" i da prestane sa objavljivanjem tekstova kojima "nekome kvari posao".

Novinarska udruženja osuđuju pretnje

Đoka i Ljilja

Maniac Shop, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su anonimne pretnje upućene dopisniku Agencije Beta iz Zrenjanina Ljiljani Stupar i zatražili hitno reagovanje policije .

"Izvršilac ovog krivičnog dela telefonom je pretio Stupar da će ugroziti život njene ćerke i naveo da ima fotografiju njenog deteta i da zbog toga ne treba ponovo da gura nos u stvari gde joj nije mesto", navedeno je u saopštenju NUNS i NUNV.

Stupar je i prošle godine dobijala pretnje povodom tekstova o spornim privatizacijama, koje je objavljivala u lokalnoj štampi.

"U državi u kojoj se novinarima i medijima mogu nekažnjeno upućivati surove pretnje, ugroženi su osnovni principi slobode izražavanja", zaključeno je u saopštenju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije najoštrije osuđuju pretnje koje su upućene Ljiljani Stupar i zahtevaju hitno policijsko reagovanje, saopštio je danas UNS.

UNS i SNS zahtevaju od policije da hitno pronađe osobu koja je uznemiravala novinarku, tim pre što se radi o ponovljenjim i ozbiljnim pretnjama.

photo maniac

Post je objavljen 24.09.2008. u 19:48 sati.