Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Gruntovnica ili kako promijeniti identitet u dva-tri koraka

Za obiteljsku kuću, kao što je naša, po važećem zakonu izdaje se rješenje o uvjetima građenja. Dio postupka izdavanja tog rješenja je ''konferencija'' u upravnom odjelu na koju su pozvani podnositelj zahtjeva (investitor), projektant i tijela koja izdaju uvjete građenja.

Dakle, ova priča počinje pozivom na ''konferenciju''. Malo vas zatekne krivo napisano ime na pozivu, ali nije strašno - upozorit ćete upravnog referenta da ubuduće ne pogriješi.

Prilikom ''konferencije'' dobijete u ruke poneki dopis nadležnim tijelima da pošalju svoje uvjete, no pažljivim čitanjem otkrijete da vaša obiteljska kuća nije više obiteljska kuća nego pomoćna građevina, da je zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima građenja postao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a idejni projekt se pretvorio u glavni! Ali sve je u redu, referent će i to ispraviti - copy-paste greške se jednostavno događaju!

Sljedeći dan na poslu uvjereni ste kako postupak ide svojim tijekom, a onda zvoni telefon. Glas se ispričava i upozorava kako ćete dobiti ''zamjensko'' rješenje o vodnom doprinosu! Pravo rješenje je, naime, upućeno - na krivu adresu!

Jednostavnom logikom pokušavate proniknuti što je sljedeće i dobro se zabavljate - u par dana povlačenja kroz administraciju postali ste Nepoznati Netko, na nepoznatoj adresi, koji gradi pomoćnu građevinu. U špijunskim filmovima postupak traje duže i na kraju se sve otkrije!

No onda vam se pred očima stvori slika i sledi krv u žilama - gruntovnica! Kuća je gotova i treba je upisati, a prezime, na primjer, ima slovo manjka... Ili viška, svejedno! I onda dokazujete u gruntovnici da ste ta osoba koja jeste. Kao luđak koji uvjerava da nije lud, pa mu klimaju glavom da ga razumiju... lud

Gruntovnica s kojom imam iskustvo je baš takva...




Post je objavljen 22.09.2008. u 17:45 sati.