Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Tko će nakon ovoga vjerovati Jurici Pavičiću

U današnjem tekstu J. Pavičić je napisao da je "sveučilište čiji indeks dično posjedujem i s kojim sam se vratio u rodni grad predratne ‘90. kao friški diplomac - jučer je zadobilo udarac od kojeg se neće lako oporaviti."

Dakle, sveučilište je zadobilo udarac SADA, kad je afera izbila na vidjelo.
Sveučilište NIJE zadobivalo udarce od kojih se neće lako oporaviti kad se je počelo s plaćanjem upisa i ispita, niti kada je to postalo uobačajena praksa, niti kada se pričalo (a priča se već godinama) među ljudima da se kupuju ispiti.

Sveučilište je zadobilo udarac, kad je konačno provedena istraga i kad su počela uhićenja, sveučilište je zadobilo udarac kad je konačno javno obznanjeno ono što svi znaju.

Znači, nije problem ako si kriminalac, već ako se javno obznani da si kriminalac. Iako svi znaju probleme dok god se pravimo kao da ne postoje, dok god se s njima ne izlazi u javnost sve je OK.

Kaže Jurica:"Jer, tko će nakon ovoga vjerovati i jednoj diplomi, i jednoj akademskoj tituli?"
Da se je nastavilo po starome onda bi sve bilo u redu i diplome ne bi bile kompromitirane, ali sada kada se izišlo u javnost i kada su počela privođenje nepoštenih sad su diplome kompromitirane.
Kakva glupost, pa jedino raščišćavanje sveučilišta od korumpiranih i vraćanje poštenja i poštenog rada će donijeti vjerodostojnost i vrijednost diplomama.

Glavno je da svit ne sazna za našu sramotu dragi moji malograđani i malograđanke.

P.S. Da se ne bi krivo razumjeli Pavičić je novinar kojeg izuzetno cijenim i redovito čitam njegove tekstove, ali stavom u ovom svom zadnjem tekstu me je neugodno iznenadio.



Post je objavljen 19.09.2008. u 21:46 sati.