Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Jesenje pripreme

Photobucket

Kad mi se jesen zavuče iza ušiju, a mirisi uvelog cvijeća i humusa što se preodjevaju zavire u nosnice kao kazališnu garderobu, osjetim sjetu što je donosi šetač koji od listopada do prosinca nagoviješta selidbu. Mojih naratorskih potrepština i sredstava za njihovu analizu. Kao da skupim bočice, bilješke i i instrumente u laboratoriju, premjestim misli na novu lokaciju, drvenu kućicu što je svake godine u ovo doba otključam uz planinsku jeku što prati zveckanje ključeva dok stupam u izolaciju.

Svojevrsna pomama, tako ću u prvu ruku opisati pohlepni korak u pustu hladnu prostoriju što ću je nazivati domom sljedećih nekoliko mjeseci, već je zamišljajući ogrijanu narančastim tonovima iz kamina i uz pokoju crvenu čarapu što će me podsjećati da se vratim prije Božića s darovima zamotanim u privrženost i čistoću.

Otpuhujem prašinu s površina što su mi u ravnini lica i pletenom rukavicom radim krugove na zamagljenom staklu da pustim unutra ono što je preostalo od zubatog sunca. Okrenem se još dva puta oko sebe i čizmom lupim po drvenom podu, opet sam na svome, osjećam to u svakom zglobu. Zadovoljno otvaram kofere i vadim krpe i sredstva za čišćenje. Ulaštiti ću tipkovnicu i poravnati listove, poredati vokale kao sjajne čašice serivsa što se polažu u vitrinu i propuhati začepljene dvotočke da se ne zagrcnu u nabrajanju.

Opet je vrijeme da se piše, pa treba dobro startati na uvodu........

Post je objavljen 19.09.2008. u 13:18 sati.