Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Festival održivog življenja na Jelačić placu u Zagrebu

Udruga Prijatelji životinja poziva u u subotu, 20. rujna, na zagrebački Trgu bana Josipa Jelačića gdje će se održati 1. hrvatski festival održivog življenja.

Od 10 sati ujutro do 22 sata navečer uz brojne izlagače i cjelodnevni program na pozornici i oko nje građani će moći na zanimljiv način doznati više o održivom načinu življenja i poslušati koncert vegetarijanca Gorana Karana.

Na ZeGeVege festivalu bit će postavljen restoran zdrave hrane koji će nuditi veganske obroke po promotivnim cijenama: vege gulaš, tjestenina od riže s tofuom i povrćem i kolači zdrava marelica i čokoladne kocke, a uz to dolazi i gratis Smart napitak. Obroci će biti servirani u potpuno biorazgradivim posudama na bazi kukuruza. Svi posjetitelji ZeGeVege festivala dobit će brošuru s receptima i korisnim savjetima o održivom načinu življenja.

Posjetitelji restorana sudjeluju u nagradnoj igri s bogatim nagradama. Glavna nagrada je vikend za dvoje u vegetarijanskom hotelu Korinjak na otoku Ižu, vrijedni poklon paketi Encian, Alpro, Labud i Kisko, a kao posebnu nagradu vegetarijanski ručak na jedrilici Macrocruise uz kupanje na otoku Krku za dvije osobe.

Na 30 štandova nizat će se izlagači zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koja nisu testirana na životinjama, ekoloških proizvoda. Predstavit će se udruge za prava životinja i ekologiju iz zemlje i inozemstva i drugi koji će građanima nuditi korisne informacija uz degustacije i promotivne prodaje. Štand Eko-igračke je humanitarnog karaktera, a dio prihoda ide udruzi SMA.T - udruga roditelja djece sa spinalnom mišićnom atrofijom i traheostomama. Svi štandovi će biti osvijetljeni štednim žaruljama koje troše manje energije i traju duže od običnih žarulja čime pridonose zaštiti okoliša.

Cjelodnevni program ZeGeVege festivala započinje u 10 ujutro uvodnom riječi pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka, a kratki govor održat će saborska zastupnica dr. sc. Mirela Holy. O važnosti održivog življenja govorit će i Drago Plečko.

Mađioničar Jozo Bozo zabavljat će najmlađe posjetitelje u jutarnjim satima, a djeca će na štandu Eko-igračke moći pogledati lutkarsku predstavu te izrađivati ekološke igračke. Na pozornici će performans održati i Andrew Butler dogogodišnji aktivist PETA-e, a sadašnji koordinator kampanja za Lush. U nastavku programa nastupat će plesne skupine Adami, Senzala, Rock 'N' Roll gimnazija, Tequila Mosquitos, žongleri Artistika, te glazbenici: hip-hoper iz Kalifornije SixthSense, pjevačica i kantautorica Dajana Mar, gitarist Miro Ljubenkov, zagrebački rock band Popper, kantautorica i pjevačica Lea Dekleva i skupina Feminem. Na Festivalu će nastupati kantautorica, pjevačica i veganka Suzana Horvat.

Program završava koncertom dugogodišnjeg vegetarijanca Gorana Karana.

Na ZeGeVege festivalu kreće potpisivanje peticije za zabranu plastičnih vrečica, a bit će postavljeno i stablo prepuno tog neželjenog otpada kako bi vizualno skrenulo pozornost na nužnost riješavanja ovog ekološkog problema.

Uz vjetrenjaču za dobivanje električne energije i električni bicikl bit će postavljeno i reciklažno dvorište, a građani će cijeli dan moći u odvojenom šatoru gledati video projekcije o vegetarijanskoj prehrani i pravima životinja.

Post je objavljen 19.09.2008. u 13:05 sati.