Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/levat

Marketing

Duckies

Nista novo na pomolu; ama bas nista. Pocela je skola, poceli su casovi, uzimam statistiku I nezavisne studije (opet). Nezavisne studije su mi "semester highlight" mada ni statistika nije za bacanja. Statistiku sam i od prije znao samo sada ucim sve od pocetka i po propisima :). Sada cu je fakat znati koristiti. Bio sam se nalozio na novi objektv (Canon 17-40mm) ali sam se ohladio; strpicu se jos koju godinu; valja sada stediti a i Sigma odradjuje posao. Naucio sam napokon i metering i jos neke tehnike uspjesne fotografije. Hebemu, nekad sto vise fazona znas i apliciras u praksi, sve si nezadovoljniji rezultatima! Ako nista, makar znam dijagnosticirati sta mi fali slikama!

Prosle sedmice sam bio na Old Kentucky Home (OKHT) biciklistickoj turi. Nije da sam se slomio - u subotu sam odvozio 106 milja po najvecim brdima Kentakija i suocio se sa Pottershop Hillom - legendom Kentucky biciklizma. Samo se stvori pred tobom nakon sto prodjes kroz kuruze, most preko rijeke, napustenu staju i vidis coravu sovu. Tu je, on, njegovo velicanstvo, stari sadobazohist, u punom sjaju od 14% uspona od pola milje!

Pluca su pekla, srce je lupalo u usima a listovi su gorili ! Ali cijelo ljeto picenja i prevaljenih 1200 milja (preko 2 hiljade km) nisu mogle oboriti celicnu volju i bijes ravan Mad Max-ovom. Hahaha, sto znam srat, nego **bo sam mu mater (Pottershop hillu). Pojeo ga. Gotovo. Kraj. Razvalio asfalt. Nikad te necu zaboraviti ali ni ti neces mene!

Pri povratku sam se nasao sa Ron-om i Robin (stariji par iz Cali) i izasli smo u carsiju - Bardstown (juzno od Louisville-a). Carsija ko mudo... vratio sm se u sator oko 9 i zaspo ko klada. Sutradan se vozilo 50 milja koje sam na guzove odvezao. Bukvalno su me guzovi bolili jer mi se shav od biciklistickih usjekao na obadva guza. Ultramoderni cik cak tatoo mi je krasio bijelu guzicu. Sa OKHT sam i zavrsio sezonu. Vozicu jos koju voznju tu i tamo ali vrijeme je doslo da okacim bajk na klin za ovu sezonu. Postavio sam licni rekord (preko 1200 milja) i to je dovoljo od mene za ovu godinu. Valja sada uciti i malo se uozbiljiti.

Evo slika sa Rebe:



P.S. Adobe Lightroom je odlican!
P.P.S. Market je u kur**.
P.P.P.S Uzeo sam novi monitor - Asus 22" pa se moram malo nasteliti sa slikama. Mislim da ce boje biti malo falsh dok ne nastelim color profil.

Post je objavljen 19.09.2008. u 05:01 sati.