Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

pitanje, kako sada započeti!

dragi moji, probati cu biti ležeran , a isto tako i pomalo ozbiljan! Sada kada je ljeto pomalo na zalasku, kada pomalo gubimo nadu da cemo se jos koji puta okupati i osuncati, dolazi vrijeme da podcrtamo i analiziramo ucinjeno ali isto tako i ono propušteno! Više manje za framaške događaje, susrete ste čuli sudjelovali, ali evo da se ne zaboravi i podsjeti, u 7 mjesecu prvo sto je bilo na repertoaru je svijetski susret mladih u Sydneyu na kojem smo i mi sudjelovali. 3 godine smo iščekivali taj susret, užurbano skupljali novac, strepili i bojali se kako će nam proć 25satni let, odlazak u nepoznato, ali i u susret jednoj poznatoj osobi, poznatom nam prijatelju Kristu, i njegovim glasnikom na zemlji papom Benediktom. Kada smo stigli na najudaljeniji kontinent u Australiju, bili smo pomalo u nevjerici da smo uspjeli i da smo prešli toliki put, mi smo stigli tjedan dana prije početka službenog susreta i smjestili se kod naših dragih prijatelja framaša, sudjelovali smo i na svijetskom susretu frame, upoznali framaše iz Vijetnama, filipina, Litve, Australije, Francuske, Italije, Afrike, Amerike, Slovenije, Španjolske, Poljske,....zanimljiva su bila ta iskustva ali koliko kod smo udaljeni , nevjerovatno je kako nas je isti duh povezivao, svi smo se osjećali kao da se jako dugo poznajemo, eto vidite kakav vam je Sv.Franjo! Spomenut ću samo i to da su uz taktove Miše Kovača, D.bruna, Zečića, uz pjesme najrazličitijeg opusa svi jednodušno plesali, naučili smo ih što je Hrvatsko veselje, i opuštenost. U vlakovima kojima smo se svaki dan vozili uredno po 2-3h, odjekivali su zvuci naše harmonike!Sam susret s papom, misa bdijenja, bili su nešto nevjerojatno, nešto što stvarno sada niti stignem niti ću uspjeti opisati! Pamtim papine riječi koje nam je srčano uputio: Da se borimo protiv ravnodušnosti, duhovnog umora (nažalost ima ga jako puno ), slijepog komformizma duhu ovog vremena. Pozvao nas je da budemo proroci, da stvorimo novi naraštaj kršćana koji će izmo izgraditi svijet u kojem će život biti prihvaćen, poštivan i s ljubavlju zbrinut..... Sama Australija je predivna i veoma zanimljiva kao kontinent. ali evo da ne duljim, reći ću da nam je jako brzo prošao cijeli mjesec koliko smo bili dolje!Šaljemo vam puno pozdrava od naših ljudi koji dole i žive, svima se caklila suza u oku pri susretu s nama! Uspijeli smo posjetiti i Hong Kong koji je stavrno ostavio trag u nam, čudan je to grad, stvarno čudan, naime u australiji je bila zima, i nosili smo zimsku robu, ali kada smo došli u hong kong svakog je pogodio klimatski udar i mislim da nitko od nas nikad u životu nije vidio takvu sparinu i toplinu!

evo sada smo došli do drugog događaja ovog ljeta a to je naš Franjevački hod, naše područje je skupa sa zadraskim i splitskim hodalo po Dalmaciji, od Splita do Visovca! Hod je uvijek idealan za okrijepu duha i vježbanje svoga tjela! Činjenica je da iz našeg područja svake godine prisustvuje sve manji broj ljudi, ali lagano će se i to promjeniti dolaskom novih snaga! Hvala fra Anti, hvala fra Ivanu, Veroniki...svima koji su se potrudili da nam bude lijepo!

Zadnji vikend u 8 mjesecu , u Splitu dogodio se II. nacionalni seminar za voditelje formacije koji je okupio framaše iz svih krajeva Hrvatske. Okupilo nas se oko 60ak sudionika. Iskreno taj susret me stvarno jako oduševio, bio sam na stvarno puno framaških susreta, ali ovaj mi je bio jedan od boljih, mislim to u smislu kvalitete i zainteresiranosti ljudih.
"Voditelj Formacije" je jedan od novijih termina u frami u Hrvatskoj i mnogima jos pomalo nepoznat i neodređen, ali ovim nasim seminarima zasigurno zaživljuje i provodi se u djelo. Evo glavni i odgovorni za to je bio naš dićni Anđelić i dajmo mu čestitke svi skupa. Naše područje je krenulo s kombićem bilo nas je ja mislim 9! eto tolko i o tome!

zasada ja mislim dosta, je tako!!?? tako je!!

živili!!


Post je objavljen 18.09.2008. u 15:04 sati.