Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/znkmladostzdralovi

Marketing

Mladost Ždralovi - Oaza Mladost 3:2 (2:0)


Strijelci za Mladost:
Anðela Æuriæ, Marija Blažinèiæ, Antonija Pavliæ

Po kišnom i prohladnom vremenu ekipa Mladosti je teško, ali zasluženo izborila pobjedu na startu nove prvenstvene sezone. Iako su veæi dio utakmice glasniji bili gostujuæi navijaèi, ništa nije omelo domaæi sastav da veæ nakon prvog poluvremena ubilježi respektabilno vodstvo (2:0).

Prvi je pogodak postigla Anðela Æuriæ koja je pritiskom na posljednju liniju gostujuæe obrane uspjela izboriti loptu i pogoditi suprotni vratarov kut za vodstvo. Ista je igraèica desetak minuta kasnije sudjelovala i u drugom domaæem pogotku. Sjurila se po lijevoj strani igrališta, izbacila iz igre èitavu gostujuæu obranu i servirala loptu Mariji Blažinèiæ koja je samo podmetnula nogu i poveæala vodstvo na 2:0.

Drugo su poluvrijeme gostujuæe igraèice obavile dvije izmjene i poèele više pritiskati obranu Mladosti. I kada je gol "visio u zraku", novi pogodak Mladosti. Trenutak inspiracije Anðele Æuriæ donio je Mladosti visoko vodstvo (3:0). Ponovo je prošla nekoliko igraèica i ušla u kazneni prostor gdje ju gostujuæa nogometašica ruši i sudac bez razmišljanja pokazuje na jedanaesterac. Udarac s bijele toèke sigurno je realizirala Antonija Pavliæ.

Pri visokom vodstvu, nogometšice Mladosti su se pomalo zaigrale pred svojim kaznenim prostorom i poklonile loptu gošæama. One priliku ne propuštaju i zabijaju za smanjenje na 3:1. Uslijedilo je zatim vrijeme bez konkretne igre domaæih nogometašica. Pokušalo se dugim loptama, no prisebne su bile i gošæe iz Selnice koje su uspješno "oèistile" sve naše napade. Osim što su se uspjele obraniti, gošæe su postigle i još jedan pogodak. Lopta se iz slobodnog udarca sa 30-ak metara nespretno odbila i završila u mreži.

Posljednjih desetak minuta gostujuæe su igraèice sve karte bacile u napad što nam je dalo priliku za efektivne kontranapade. Jedan takav je povela ponovno Anðela Æuriæ, koja nažalost, nije imala adekvatnu pomoæ suigraèica u napadu. Ponovo je kobna za gošæe bila lijeva strana obrane gdje je domaæa napadaèica prošla tri igraèice, zabila se prema golu i ponovo kao na pladnju servirala loptu Mariji Blažinèiæ koja sa pet metara puca daleko iznad gola. Do kraja utakmice ubilježili smo tek nekoliko neugodnosti pred vratima Ane-Marije Gledec, no rezultat se do kraja nije mijenjao.


Post je objavljen 14.09.2008. u 18:34 sati.