Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

"DA" REKLI NA 35 METARA VISINE

BEOGRAD

/

Mlada je nosila tradicionalnu bijelu vjenčanicu, dok se mladoženja odlučio za svečanu uniformu. Prošetali su crvenim tepihom, dok je u pozadini svirao svadbeni marš. Bojanove kolege tada su u svečanoj uniformi pozdravili mladi bračni par. Nakon toga sigurnim korakom Nevena i Bojan sa kumovima i matičarkom Zoricom Jovanović ušli su u košaru vatrogasnih ljestava i uputili se na visinu od 35 metara.Na ovoj visini mladenci su razmjenili prstenje i obećali jedno drugom da će čuvati jedno drugo u dobru i u zlu. Nakon ceremonije vjenčanja i poljupca na ,,sedmom nebu“ Nevena i Bojan, sa matičarkom i kumovima, ,,obrnuli“ su krug u košari i mahanjem pozdravljali svatove. Kolege vatrogasci, koji su kontrolirali ljestve, ,,odvezli“ su mladence do skoro 50 metara visine.

Osim okićenih svatova, automobila, čak je i jedno vatrogasno vozilo bilo ukrašeno i spremno čekalo mladence da ih nakon vjenčanja oveze do restorana u kome se do duboko u noć nastavilo slavlje. Vjenčanju su prisustvovale i brojne kolege iz vatrogasne postaje na Zvezdari, slučajni prolaznici, a kolege koje su bile na dužnosti, svečani čin pratili su sa prozora vatrogasne postaje.Đura Šušnjar, jedan od Bojanovih kolega, poželio je mladoženji da jedini požar koji nikad neće ugasiti bude ljubav prema svojoj supruzi. Dok je po povratku mladenaca na zemlju Mile Jovičić, zapovjednik vatrogasne brigade, upravo vjenčanima poželeo sreću u zajedničkom životu.Bojan i Nevena Mijatović izjavili su da je osjećaj obvezivanja na ovoj visini fantastičan, kao i da bi i ostali mladenci avanturističkog duha mogli krenuti njihovim putem.

- Ovo je bila njegova ideja da se vjenčamo u ,,zraku“, a ja sam odmah pristala, jer obožavam visinu. Bojan toliko voli svoj posao da je tu ljubav prenio i na mene. Uskoro ću konkurirati na Višoj školi, na smjeru zaštite od požara i spašavanja, pa možda i ja postanem vatrogasac - priča Nevena.

U općini Palilula samo se jedna hrabra matičarka, Zorica Jovanović, latila posla da mladence vjenča na visini od 35 metara. Kako kaže, ni u jednom trenutku se nije uplašila i bilo joj je zadovoljstvo da mladencima ispuni želju.Na crvenom tepihu potom su svatovi i kolege vatrogasci zaigrali uz pjesmu Džonija Štulića i ispratili mladence ka vatrogasnom vozilu. Zvuk sirene označio je početak slavlja i svatovi su se zaputili u restoran. Blic


Post je objavljen 12.09.2008. u 12:40 sati.