Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Izložba o NATO-u u Gliptoteci

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković otvorio je u srijedu u Zagrebu multimedijalnu izložbu "NATO - sigurnija budućnost". Izložbu, postavljenu u Gliptoteci HAZU-a, organiziralo je ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji sa stožerom NATO-a u Bruxellesu i dio je aktivnosti u sklopu dijaloga s javnošću kojemu je cilj povećanje razine informiranosti o NATO Savezu, rekao je ministar.

Taj multimedijalno interaktivni projekt bio je izložen tijekom summita NATO-a u Bukureštu, kad su Hrvatska i Albanija dobile pozivnicu za članstvo u Savezu. Nakon Zagreba putuje u Albaniju, a nakon toga u Budimpeštu. Izložba sadržava video, fotografske i pisane materijale o Savezu na engleskom i francuskom te pregled operacija u Afganistanu i na Kosovu, civilnom planiranju u slučaju kriza, znanstvenoj suradnji i transformaciji Saveza. Tijekom održavanja izložbe od 10. do 19. rujna svaki će dan biti i predavanja o NATO-u.

Uz ministra Jandrokovića na otvorenju je sudjelovao i mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Peter Györkös te Jean-Francois Bureau, pomoćnik Glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.
Bureau je najavio skoro uvođenje NATO-ove internetske televizije koja je najavljena na summitu u Bukureštu. Mađarski veleposlanik Peter Györkös rekao je kako je Hrvatska postala "otok stabilnosti" i od "uvoznika stabilnosti postala izvoznik stabilnosti". Dodao je kako očekuje da mađarski parlament ratificira hrvatski ugovor o ulasku u NATO i prije nego što izložba stigne u Budimpeštu.


Post je objavljen 10.09.2008. u 17:56 sati.