Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Ministar Jandroković sa zamjenikom pomoćnika Condoleezze Rice

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se danas sa zamjenikom pomoćnika američke državne tajnice za europske i euroazijske poslove Stuartom E. Jonesom, priopćilo je ministarstvo.

Jandroković je istaknuo u razgovoru kako Hrvatska cijeni suradnju sa Sjedinjenim Državama na bilateralnoj, ali i multilateralnoj razini u okviru NATO-a i Vijeća sigurnosti UN-a. Uputio je pritom zahvalu na potpori koju Washington pruža Hrvatskoj u procesima njezinog pristupanja NATO-u, te izrazio uvjerenje u što skoriju ratifikaciju Protokola o pristupanju Hrvatske u NATO u američkom Kongresu.

Na sastanku se razgovaralo i o pitanjima viznog sustava, te mogućnostima daljnjeg razvoja gospodarske suradnje, uz stvaranje preduvjeta za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja.

Osvrnuvši se na trenutno stanje u Gruziji, ministar Jandrokovć ponovio je hrvatsko stajalište o potrebi brze i učinkovite provedbe mirovnog plana za rješenje gruzijsko-ruskog sukoba. Također je rekao kako Hrvatska podržava stajališta NATO-a i EU-a o ovom pitanju, uz potpunu podršku suverenitetu, neovisnosti i teritorijalnom integritetu Gruzije.

Post je objavljen 10.09.2008. u 15:46 sati.