Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/defton

Marketing

Stare Stvari - II. Pjesma za Wilmu Ch.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovjesit ću stare starke, obuću posebnih
onih čudnih i neshvaćenih, nadarenih
i inteligentnih i otkačenih, glazbenika
velikih i samozatajnih umjetnika
obuću onih koji to sve nisu
a voljeli bi da jesu

Zapalit ću stare majice, odjeću buntovnika
i anarhista, slobodnjaka i odmetnika,
onih koji su glasni i onih koji su njemi
onih koji su vječni i onih koji su lijeni
odjeću onih koji to sve nisu
a voljeli bi da jesu

Prodat ću sve stare ploče, glazbu pijanica
i bludnika, narkomana i kriminalaca,
nasilnika i patnika, promašenih i izgubljenih,
onih lažno uzvišenih i duša prodanih
glazbu onih koje to sve nisu
a voljeli bi da jesu

Image Hosted by ImageShack.us


Dragi moji blogeri, kako ste mi danas? Ja sam jako veseo, jer sam eto, riješio još jednu godinu, čista je, pun index ocjena raznolikih, ono letim! Trud se isplatio i čini mi se da ću tako nastaviti do kraja,jer brate gušt je :)
Hvala dragom Bogu, pa sam uspio sve i ne znam sam kako, toliko se velikih stvari ove godine dogodilo, može se dosta iz mojih pjesama isčitati. I sve te neke promjene dovele su do boljeg mene, kvalitetnijeg na svim mogućim područjima i shvatio sam da je bit svega uspjeha, duhovnog i materijalno: ODRICANJE! Da, dragi moji, nekad se treba odreći nekih stvari da druge bile bolje i ne samo stvari,događanja, osoba, prijatelja i svih oni koji ti sputavaju na razne načine, jer žrtva je ono što se cijeni i iz te žrtve se rodi nešto divno, neki novi plod i neko novo voće koje jednostavno je puno slađe nego ono servirano i upakovano i ono što nam se nudi, a nudi nam se toliko toga smeća i džabaluka, toliko lakih izlaza nakon kojih samo slijedi propast i kajanje. Teži put je uvijek pravi put i u životu nema lake pare. Jedno je Jedan Divan Čovjek rekao: "Put je uzak i trnovit, vrata su uska, uđite na uska vrata, jer široka vode u propast!" Istina, u duhovnu i tjelesnu propast.

Iz Evanđelja po Luki:
(33) A oni mu rekoše: "Učenici Ivanovi, a tako i farizejski, počesto poste i obavljaju molitve, tvoji pak jedu i piju." (34) Reče im Isus: "Ne možete svatove prisiliti da poste dok je zaručnik s njima. (35) Doći će već dani: kad im se ugrabi zaručnik, tada će postiti, u one dane!" (36) A kazivao im je i prispodobu: "Nitko neće otparati krpe s novog odijela da je stavi na staro odijelo. Inače će i novo rasparati, a starom neće pristajati krpa s novoga." (37) "I nitko ne ulijeva novo vino u stare mješine. Inače će novo vino proderati mješine pa će se i ono proliti i mješine će propasti. (38) Nego, novo vino neka se ulijeva u nove mješine!" (39) "I nitko pijuć staro, ne zaželi novoga. Ta veli se: 'Valja staro!
'"

Ovo Evanđelje, lijepo opisuje moju pjesmu i po njemu je rađena! :)
Sve je rečeno!
Vaš Defton
Btb

PS.
Ovo je moja slika gori, slika mojih novih starka koje mi je djevojka moja kupila. I novi je čovjek u njima. Malo su se istrošile sada, no... :)


Post je objavljen 08.09.2008. u 13:41 sati.