Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

C.H.U.D. II: Bud the C.H.U.D (1989)

C.H.U.D 2 (1989)

Produkcija: M.C.E.G. Virgin Home Entertainment
Redatelj: David Irving

Glume:
Brian Robbins (Steve Williams)....................Bill Calvert (Kevin)
Tricia Leigh Fisher (Katie).............................Gerrit Graham (Bud Oliver, a.k.a. Bud the C.H.U.D.)
Robert Vaughn (pukovnik Masters)...............Larry Cedar (Graves)
Bianca Jagger (Velma)..................................Robert Englund (cameo)

Film je izašao u kina 27. rujna, 1989 godine.
Trajanje: 84 minute
Foršpan filma: C.H.U.D. II Vestron Video Trailer i Trailer regular

Photobucket pukovnik Masters sa bazukom

SADRŽAJ:
"- Vlada SAD prestaje financirati projekt zvan 'C.H.U.D' zbog prevelikih komplikacija u pokusnima testovima. Naime, leševi na kojima su obavljani pokusi sa enzimom izvađenim od mutanata nastalih od radioaktivnog otpada ožive i hrane se ljudskim mozgovima.
Jedini primjerak koji nije uništen jeste zamrznuti leš američkog vojnika Buda Olivera tj. subjekta zvanog kao Bud the CHUD, koji se nalazi u Centru za Suzbijanje Bolesti. Ubrzo ga troje tinejđera ukradu i igrom slučaja ožive, a kad se Bud probudi odmah kreće u hranjenje.
Nedugo nakon toga uz Buda je sve više zaraženih...a nekad mirni gradić pretvara se u hranilište zombija.
Hoće li vojska na čelu sa pukovnikom Mastersom uspijeti suzbiti širenje zaraze? Hoće li naši junaci preživjeti neuništive ljudoždere? A kako ubiti nekoga tko je jednom trebao biti ultimativna borbena mašina vojske...kako ubiti nekoga tko je već mrtav, a pucanj u glavu ne pomaže?"




RECENZIJA:
"- Nakon prošlog posta u kojem sam recenzirao prvi dio ovim postom dolazimo i na recenziju drugog dijela (Foršpan) C.H.U.D fenomena.
No, ovaj je film nešto sasvim drugačije i za razliku od kultnog prvjenca ovaj film je jako jako loš nastavak. U prvom dijelu smo imali priču, dobre glumačke karakterisitke i što je najvažnije dobre monstere. C.H.U.D II nema ništa od toga, ali pogledajte sami što (ne)valja kod filma:

Što ne valja kod filma:
- kao prvo film nije nimalo originalan u svojoj radnji i bez imalo trunke savijesti podkrada druge horor filmove, a sam film počinje kao "Night of the Creeps" (1986) (krađa leša) dok sve ostalo je kopirano iz filma "Return of the Living Dead Part II" (1988) , a to se najviše vidi po tome da zombiji u filmu jedu mozgove (iako ne viču 'brains' nego 'meat' meni sve to miriše na isto sranje a drugo pakovanje), govore i glupiraju se kao zombiji u ROTLD 2, a očigledan je i humor, ali i otpornost zombija na sve živo od zaleđivanja tekućim dušikom do direkt udar zoljom (pa i njihova jedina slaba točka elektricitet)...
- scenarij je prepun rupa i besmislica što znači da Ed Naha (scenarist "Trolla" (1986) i "Honey, I Shrunk the Kids" (1989)) nije napravio nikakav posao na ovom projektu; likovi su mu nezanimljivi i blijedi, akcija nedorečena...jednostavno sve je u scenariju čista šitulja
- humora gotovo da i nema u filmu iako je ovo trebala biti crna komedija i to sa naglašenim crnim humorom
- iako se film zove "C.H.U.D II" nema ama ikake veze sa prvim djelom (osim što je na početku prvi dio spomenut u dvije nezamjetljive rečenice) tako da nemojte očekivati mutante ljudoždere iz prvog dijela
- iako IMDb u svojoj triviji spominje da je u ovom filmu imao cameo pojavu da me jebeš ja to nisam nigdje vidio u filmu...pa sam se malo osjetio kao da me je netko lagano zajebao (jedino ako mu je cameo bio od 0.5sec)
- nema gore scena uopće

Što valja kod filma:
e ovo je bilo jako teško, no uspio sam iskopati par stvari
- šminka zombija nije loša ako se gleda da je ovo horor komedija, a posebno bih pohvalio efekt kad naši gl. junaci zombiju profesoru zabiju plamenik u glavu, a on ih nastavi ganjati sa plamenikom u glavi (doslovno njegov vrh viri iz njegovog čela) dok plamenik i dalje daje plamen...odlično
- kao pukovnik Masters je vrlo dobro obavio svoju ulogu i jedini je lik koji se izdvaja sa par dobrih onlinera ("- Only the God damndest, ugliest barber I've ever seen." ili "...and don't tell the President. He wouldn't understand anyway." )..jedina svijetla zvijezda filma
- napad zombificirane pudlice na poštara je najbolja scena filma (vidi dolje)...i dosta smiješna

Završna riječ:
- Sjećam se da sam ovaj film prvi put gledao 91' godine u vrijeme kad je rat već lagano dolazio u naše krajeve. I moram reći da mi je to bio prvi zombi film koji sam gledao (potom je išao ROTLD 2) i film mi se se nekako svidio.
Ali, danas 17 godina kasnije moje je mišljenje drugačije - film je smeće da ne može biti veće (hej čak se i rimuje).
Iako, je ako ćemo iskreno bolji od današnjih kvazi amatersko ŽNJ produkcijskih zombi filmova.
Uvijek ću radije gledati ROTLD 2 koji su imali Karena-Mathews komični duo (koliko su mi rekli frendovi iz Nizozemske C.H.U.D II je u stvari trebao biti "Return of the Living Dead part 3"...pa iako bi u tome moglo biti istine drago mi je što nije).
Inače, film nikako ne preporučam (he is all messed up) za gledanje, ali ako volite zombi zajebanciju sa bizarnom i glupom radnjom (na američki redneck način humora) i blijede kopije ROTLD trilogije, i ako ste ljubitelj uvijek rado viđenog glumca Roberta Vaughna onda pokušajte baciti oko na ovaj hororčić. Inače, uvijek vam ostale prvi ROTLD zar ne...


THE SCENA:
- najbolja scena filma napada zombificirane i opake pudlice na poštara (gornje dvije slike)...i plamenik u čelo zombiciranom profesoru biologije (donje tri slike)

Photobucket

Post je objavljen 08.09.2008. u 13:37 sati.