Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

LIVE IN CONCERT - nova emisija nedjeljom od 21h

Premda bih poželio da je ljetna dokolica i sezona godišnjih odmora potrajala barem još mjesec dana, ipak nas je sustigao taj uvijek tako ozbiljan rujan, vrijeme novih školskih godina, povratka na posao, hvatanje u koštac sa starim demonima, ma u svakom slučaju, novi početak.
Tako je došlo i vrijeme promjene u nedjeljnom programu navečer. Već od ove nedjelje, s početkom od 21h vrtim live koncertnu snimku nekog benda/solo pjevača.

Ovaj tjedan odlučio sam se za koncertnu snimku Michaela Jacksona, a.k.a. "King of Pop" povodom nedavno proslavljenog 50. rođendana.
Riječ je o snimci koncerta u Bukureštu održanog 1. listopada 1992. s "Dangerous World Tour" na kojem je prisustvovalo 70.000 ljudi. Zanimljivo je spomenuti kako je MJ prodao autorska prava za snimku koncerta u Bukureštu TV kući HBO za 21 milijun dolara što je do danas najveći ikad isplaćeni iznos za snimku nekog koncerta. Zanimljivo je spomenuti da je to najgledanija emisija u čitavoj povijesti kompanije HBO do današnjih dana. Turneja se odvijala u periodu 1992-1993, održano je ukupno 69 koncerata diljem svijeta, a turneju je posjetilo oko 3,5 milijuna fanova. Ipak, rekord drži turneja "Bad Tour". Održavala se kroz period 1987-1989, održana su 123 koncerta, a turneju je posjetilo nevjerovatnih 4,5 milijuna fanova.

dexter

Post je objavljen 03.09.2008. u 23:43 sati.