Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Ni o prascima ni o ljubomori, pogotovo ne o biserju i svinjama

Sukob interesa, ma koliko dramatično zvučao, može vas ostaviti ravnodušnima, ako u to niste upetljani, kad se tiče drugih.Tu i tamo graknit ćemo začuđeni poznatu Delićevu rečenicu: "Ma ljudi je li to moguće", iskazati izvjesno negodovanje, čuđenje i na kraju slijeganjem ramenima, jer tako čine u drugi.

Sukobi mišljenja na vjetrometinama vlastitih razmišljanja ponekad će proći "lišo", a može se zalomiti da se da se zbog banalnosti od buhe napravi slona. Kad se posvade programi u računalu, operativni sistem uoči uljeza i započne ga paranoično proganjali, gaseći se zainaćeno kao zacenjeno dijete, uvjeravajući da za oboje nema mjesta.

Simptomatične prijetnje da će me prijaviti Microsoftu silnim error reportima, dovele su me na rub odluke da sa doma vratim s novim laptopom i legalnim operativnim sustavom, koji će se updejtati kad je njega volja, neće me daviti mutavljenjem mikrofona, naprasnim samogašenjem.Nisam kupio laptop, jer me je glas razuma, podstaknut kratkim GSM razgovorom, na pola puta od dućana odvratio od adrenalinskog peglanja kartice. Postoji jeftiniji izlaz: novo stolno računalo. O tome ćemo sutra.

Umjesto da se navečer zabavljam novom igračkicom, zabavio sam se u kuhinji komponirajući sklad povrćki i komadića odojka, umotanih u alufoliju, ispitujući novu pećnicu, kroz koju je dosad prodefilirala tek jedna rošćera croasana. Rezultat je bio zapanjujuće dobar.

Sjenu na današnjem danu ostavila je tek činjenica da ovaj post pišem po treći put, dvaput je pokleknuo izgubljen na putu do servera, što me je gotovo bacilo u očajanje.

Post je objavljen 02.09.2008. u 20:53 sati.