Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: mjesečeve vratnice ...

Photobucket
Orpheus and Euridice

(prethodni nastavak)



Pred nama je zadnja dionica našeg puta
, rekao je Morpheus.
Morat ćemo proći kraj Kerbera, on čuva ulaz u onaj dio Hada kojim lutaju izgubljene duše. No, točnije bi bilo reći da Kerber čuva izlaz, a ne ulaz ... jer kraj njega slobodno u Had ulaze duše umrlih, no ni jedna ne može izići ...

Ogroman je, troglav, sa zmijskim repom i lavljim kandžama. Nas će smatrati uljezima. Ti si smrtnica, no ne šalje te Thanatos, a živima nema mjesta u Hadu. Iako sam ja Had već pohodio, to je uvijek bilo u pratnji Thanatosa. Bez te pratnje Kerber će i mene napasti.

Morat ću upotrijebiti svu svoju vještinu kako bih ga uspio uspavati, dovoljno dugo da se kraj njega provučemo
.

Napredovali su sporo, pješačeći preko piješčanih dina čija se boja iz crvene mijenjala u sivu, a potom u crnu.
Koračajući uz Morpheusa, Rose je u jednom trenutku gurnula ruku u džep svoga plašta i napipala rječni oblutak. Prisjetila se kako je taj oblutak, pri silasku u Had, izabrala s oltara na četvrtoj stepenici.
Na oltaru je bilo oblutaka jantara, žutih poput meda, oblutaka ružičastog rozenkvarca i prozirnog gorskog kristala i mutnog opala, no ona je ipak, tko zna zašto, u posljednjem trenutku posegnula za običnim riječnim oblutkom.
Sada je, koračajući uz Morpheusa, Rose osjećala neku čudnu utjehu dok je taj riječni oblutak obrtala među prstima i grijala u dlanu.

Photobucket
river peabbles, photo by flickr
...

Nakon nekoliko sati hoda, Rose i Morpheus već iz daljine ugledaše ulaz u najdublji dio Hada. Ta su vrata bila u obliku punog kruga, ličila su na mjesečevu kapiju koja krasi kineske vrtove. Nije bila 'uglavljena' ni u kakav vidljiv zid, a iza vratnica nije se pružao vrt nego je zjapila tama.
Kružna je kapija bila tako visoka da je dodirivala sivi svod, a u njezinim je vratnicama ležao Kerber, lancem privezan o dovratak.

Moramo prići dovoljno blizu da ga mogu poslati u san, a ipak ostati dovoljno daleko da nas Kerber ne nanjuši, šapnuo je Morpheus Rosei.

Čučnuli su oboje na crni pijesak, Morpheus je sklopio oči, namrštio čelo, zabacio glavu. Rose je gledala kako mu se usne stišću, kako mu na čelu izbija žila, kako mu se ramena grče dok pokuša Kerbera poslati u san.
Tada je pogled skrenula prema Kerberu i vidjela kako se veliki troglavi pas polako opušta, klonula mu je prvo jedna a potom i ostale dvije glave. Čuvar ulaza u najdublji dio Hada zaspao je na vratnicama.

Brzo, Rose, šapnuo je Morpheus.
Moramo protrčati kroz vratnice prije no što se Kerber probudi.

Držeći se za čvrsto ruke, oboje potrčaše. Stigli su do vratnica taman kad se Kerber počeo meškoljiti, budeći se. Bili su već jednom nogom zakoračili iza vratnica, kad je jedna od Kerberovih glava otvorila oči.

Propali smo! kriknuo je Morpheus.

Rose je, ne razmišljajući, posegnula u džep svoga plašta i Kerberu na dlanu ponudila onaj rječni oblutak koji je tako dugo sa sobom nosila. Kerber je onjušio Rosein dlan, a zatim svojim velikim jezikom prebacio oblutak u svoju gubicu, poput šteneta koje s dlana gospodara uzima pseći keks. Čim je oblutak progutao, Kerber je ponovo utonuo u san.

Morpheus i Rose tada i drugom nogom zakoračiše u tamu iza vratnica.
Uspjelo im je proći kraj Kerbera i ući u najdublji dio Hada.

(nastavak slijedi)

Copyright © 2008. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.


Photobucket


Blondie - Island Of Lost Souls

P.S. Za svoj rođendan obično i sama sebi kupim nekakav dar.
Iako još ima vremena do moga rođendana, dar sam već naručila, kod
Ignis , drage mi draguljarke i kumice moga bloga.
Željela bih da to bude nešto slično ovome, oblutak zarobljen u žici, no ne u obliku narukvice, već privjeska koji bih mogla nositi na ogrlici.


Photobucket
Draga-Stone-bracelet, by Ignis

Naime, iako volim naušnice i ogrlice, nikada ne nosim ni prstenje ni narukvice.

Naručila sam i poklon za moju Jecu, s kojom slavim rođendan istoga dana. No, ne smijem ništa više o tome reći, da Jeci ne pokvarim iznenađenje.



Dodatak: nedjelja ...



Perine i Đurine poze ...




Post je objavljen 30.08.2008. u 23:59 sati.