Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

NATO: Rusija mora poništiti odluku o priznanju Abhazije i Južne Osetije

NATO je jučer ponovio stajalište kojim osuđuje odluku Rusije da prizna neovisnost odmetnutih gruzijskih pokrajina Južne Osetije i Abhazije, te je pozvao Moskvu da poništi tu odluku.

"Sjevernoatlantsko vijeće osuđuje odluku Ruske Federacije da prizna gruzijske pokrajine Južnu Osetiju i Abhaziju i poziva Rusiju da poništi tu odluku", navodi se u stajalištu NATO-a donesenom na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) u Bruxellesu.

U stajalištu se navodi i kako su tom odlukom, koju je objavio ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u utorak nakon kratkog rata s Gruzijom oko Južne Osetije, prekršene rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o teritorijalnom integritetu Gruzije.

"Akcije Rusije dovele su u pitanje njezinu predanost miru i sigurnosti na Kavkazu", ističe se u stajalištu.

"Savezu je važna obnova Gruzije kao i njena sigurnost i stabilnost. NATO poziva Rusiju na poštivanje gruzijskog teritorijalnog integriteta i na ispunjavanje obveza preuzetih prema šest točaka sporazuma potpisanog od strane gruzijskog predsjednika Saakašvilija i ruskog Medvedeva", navodi se na kraju stajališta objavljenom na Internet stranici NATO-a.

Post je objavljen 28.08.2008. u 11:35 sati.