Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uvijekbolji

Marketing

Plutanje i putovanje



Ponekad, dok ležite noću u krevetu, nakon što ste obavili sve dnevne zadatke i iscrpljeni razmišljate o svemu što vas još čeka sutra… Ponekad razmišljate o pop-zvjezdici koja odlično zarađuje iako ne zna pjevati i samo se smuca po raznim "kulturnim događanjima". Ili o poslovnom čovjeku koji kupuje jahte i skupe aute i smuca se po "događanjima" s tom pop-zvjezdicom. Ili o poznaniku kojem "sve ide kao po loju" i evo kupuje vilu na moru. I tako dalje i tako bliže.

Vjerojatno ćete pomisliti da takvi, eto, imaju sreće, za razliku od vas; sigurno i dobre veze na najvažnijim mjestima, ili su im roditelji puni novaca osigurali egzistenciju. Možda je tako, ali sigurno je glavna razlika između njih i vas da oni imaju ciljeve.

Pop-zvjezdica zna da je njen cilj da zarađuje i da se pojavljuje u časopisima, zato intenzivno radi na tome. Smišlja kako inscenirati trač koji će je dovesti na naslovnicu, traži producenta koji će sakriti njeno falšanje i snimiti hit, pojavljuje se na svim "događanjima" makar je žuljale nove cipele i najradije bi doma na kauču gledala sapunicu jer zna da će tamo biti novinari iz trač-časopisa koji će je tako dodatno reklamirati u svojim časopisima. Poslovnjak zna da je njegov cilj zarada, zato iskorištava sva legalna i nelegalna sredstva, vuče veze, smišlja kako čim manje novaca ostaviti državi, ukratko, radi na postizanju svog cilja.

Većina ljudi jednostavno pluta kroz život, ide po inerciji i živi linijom manjeg otpora: završe školu, možda upišu fakultet, izaberu neko zanimanje koje im nije previše odbojno a za kojeg misle da bi možda mogli biti dobri u tome, naravno ako je moguće da ima nade za zaradu ako se time budu bavili... Nađu si neki posao, rade marljivo ili manje marljivo, nadaju se povišici tu i tamo… Možda osnuju obitelj, vesele se djeci, dignu kredit za stan i nastoje skrpati za hranu i režije od prvog do prvog… Ako im uopće ostane vremena za razmišljanje, razmišljaju o tome kako drugi imaju sreće u životu, a oni ne, kako drugi uspijevaju, a oni ne.

Jednostavno nije moguće nešto postići, ako ne znate što je to "nešto". Ako nemate cilja, ne možete ga ni ostvariti! Velika je razlika između plutanja i putovanja prema cilju. Uzmite si vremena i razmislite: Što želite postići? U kojem smjeru želite razvijati svoju karijeru? Da li želite provesti manje vremena na poslu, a više na nekom od vaših hobija? Želite li posvetiti više vremena svojoj obitelji? Kad jednom znate u kojem smjeru želite putovati, lako je napraviti kartu i plan putovanja i krenuti prema cilju!


Post je objavljen 28.08.2008. u 15:00 sati.