Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Ljetni karneval u Fužinama (I. dio)

S obzirom da sam dosta fotkala, pustit ću ovaj post u dva dijela.

Nakon što smo završili uspon na Zagradski vrh, vratili se do auta, skužili smo da je već 17 h i da nam se baš ne da ići na Viševicu. No, trebalo je i ubiti vrijeme do vremena za spavanje. Naime, odlučili smo se za spavanje kod Vere gdje smo i jeli (par sto metara dalje od Vagabunda). Iznajmili smo apartman za 30 eura, mjesta u apartmanu 4. Super. No, rezultati su bili zanimljivi pa ću o tome u jednom od idućih postova, hehe...

I sad šta ćemo, skužimo da nemamo vode za drugi dan planinarenja, a treba i nešto kupiti za doručak (paštete!) pa se odlučujemo vratiti do Liča u trgovinu. Subota, sve si nešto mislimo da neće bit ništa otvoreno u Liču pa kad smo već došli do Liča, hajdemo mi fino produžiti do Fužina pa tamo otići do trgovine. I bi tako... kad dođosmo mi u Fužine, a ono skužimo nešto ne štima... Čudno obučeni ljudi koje sporadično skužimo na cesti. Nije trebalo dugo da shvatimo da se radi o maskenbalu iliti karnevalu usred ljeta. Ajd dobro, super, parkiraj, idemo u shopping pa ćemo se onda infiltrirati u masu glumeći da smo maskirani u planinare.



Iako su se organizatori festivala žalili da im nisu svi najavljeni gosti došli zbog nevremena dan prije i kiše taj dan kad se karneval održavao, karneval je bio super. Na sreću, to poslijepodne i večer više nije pala ni kap kiše pa su se, ipak, zeznuli svi oni koji nisu došli. Atmosfera je bila odlična, svi su bili vedri i veseli, a bome i pod utjecajem alkohola, hehe...


Ja srce Fužine.


A sad fotkice uz par komentara...


Priredbu je vodio albino-muškarac iz Rijeke. Ja ne znam jel to onaj tip što glumi bijele udovice u Red Carpetu ili? Kako god, lik je duhovit i nasmijali smo se s njim, bio je jako simpatičan, ful-je-kul... cerek e da, tip ima problema s vidom, stalno je papire držao na pet cm od lica. Kak se taj tip zove? On je moj najjači junak iz Fužina!

Photobucket




Prvo smo se kretali kod nekog košarkaškog igrališta, gdje je bila baza za maskenbal i odakle je krenula povorka. Kao i na svakom maskenbalu/karnevalu, neki su si stvarno dali truda da se maskiraju, a neki su bili toliko trivijalni u svojim maskama da smo ostali zatečeni. Recimo, grupa je bila obučena u "poklone", kao uzeli velike kutije, obljepili ih ukrasnim papirom i sad su oni kao pokloni. Dakle... hehe... ma, vidjet ćete...


Ovo je bila grupa maskiranih ljudića u bijelo s neobičnim ejlijen ušima. Dali su si truda...

Photobucket



E ja pola sata namještam fotku za fotkanje, odjendom mi ulijeće neki lik ni da bi sekundu dvije pričekao da fotkam. Mrtav-hladan. E zato će Brko završiti na blogu s komentarom: Brko i Brkina žena maskirani na fužinskom karnevalu.

Photobucket



Ovu curu ćete vidjeti i kasnije, ovdje je na zagrijavanju. Pleše sama sa sobom. Kasnije će završiti na haubi auta.

Photobucket



Cvjetko. Nevjerojatno koliko muškaraca voli izgledati kao ženice.

Photobucket


A gle heroja u zelenoj suknjici...


Photobucket



Ovo mi je, uvjerljivo, naaajslađa fotkica. Pogle facu malog! Inače su njih dvoje sjeli malo u tim kutijama da odmore. Uhvatila sam ih taman kad se ova lijeva djevojčica ustajala, zato ona izgleda kao da nešto nije u redu s građom, hehe... A mali? Ajmeee, pokidala sam se! (Usput, to su ti "pokloni")

Photobucket



Najbolja mi je grupa bila Samba ispod Volte.

Photobucket



Voditeljica grupe Samba ispod Volte, za razliku od drugih obučenih u vragove, bila je obučena u anđelkovića...

Photobucket




Evo ovo je kad je povorka već krenula i kad smo se i mi, onda, pomakli prema centru...

Samba ispod Volte je imala super nastup, najjači su bili s bubnjevima... možete ih vidjeti (i čuti) i na Jubitou. Imali su dobre kostime, a dali su si truda ne samo uvježbati ritam (bubnjeve), nego i koreografiju. Baš su dobro zvučali!

Photobucket


Ovdje sam dobila i jednu puuusu! Baš je simpa...


Photobucket



Evo još par likova...

Photobucket


A gle malog desno, prestravljen!

Photobucket


Ajoj! Boli!

Photobucket



Ovog sam lika nazvala Dado Topić. Šta nije isti? Maskirao se u njega!

Photobucket


Neke su grupe imale osmišljenu koreografiju...

Photobucket


Photobucket



Bio je tu i pravi jugo kompletno promijenjen u neko drveno čudovište.

Photobucket


Gle unutrašnjost!

Photobucket

I onda se neki brinu kako će proći tehnički, hehe, pa gle ovo!


(Nastavak u idućem postu!)


Post je objavljen 27.08.2008. u 16:24 sati.