Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stkvelikagoricamladi

Marketing

Odličan nastup Primorca na Olimpijadi

Image Hosted by ImageShack.us


Zoran Primorac eliminiran je u četvrtfinalu Olimpijskih igara od 42-godišnjeg Šveđanina Perssona 4:1. Bio je to dvoboj igrača koji su nastupali na svim Olimpijskim igrama od uvođenja stolnog tenisa u program u Seoulu 1988. godine. Pobjeda Šveđanina izgleda uvjerljivo, ali ipak Perssonu nije bilo lako...


Gledali smo vrhunski meč dvojice legendarnih igrača. Bio je to jedini četvrtfinalni dvoboj u kojem su nastupila dvojica Europljanina, a najprikladnije je da na tim pozicijama budu ovakve stolnoteniske klase.

Krenulo je Perssonovom serijom 3:1, ali je Primorac odgovorio sa 4:0 i više nije ispustio prednost. Imao je kontrolu igre i preciznim napadačkim udarcima rutinski je okončao set s 11:7. No, u nastavku se sve preokrenulo. Primorac je malo izgubio ritam i sjajni Šveđanin je to znao iskoristiti. U drugom setu je preciznim bekendom izborio dva poena prednosti, a to Primorac nije uspio nadoknaditi. Pokušao je naš najbolji igrač uzvratiti agresivnom igrom, no sreća se okrenula na stranu Perssona.

Sličan je bio i treći set, gdje Primorac nije uspio nametnuti svoju igru. Šveđanin je ipak prelako kontrolirao set, a prednost je u jednom trenutku iznosila čak 10:4, ali je Primorac tada ipak uspio vratiti nadu serijom 4:0, no Persson je potom iskoristio petu set loptu za vodstvo 2:1. Završnica ovog seta ipak je bila važna jer je naš najbolji igrač uspio vratiti svoj ritam. Ključnim se pokazao četvrti set. Igrala se dramatična izmjena poena do rezultata 8:8, ali je tada Persson na svoj servis uzeo dva poena za vodstvo 10:8. Drama ipak nije bila završena jer je Primorac serijom 3:0 izborio set loptu, ali tada je napravio veliku pogrešku i nije uspio iskoristiti sjajnu priliku za izjednačenje. To je Perssona vratilo u igru i iskoristio je set loptu na servis Primorca za 14:12.

Naš najbolji igrač odigrao je sjajan peti set, no Persson je jednostavno bio bolji. Primorac je poveo 2:0 i tu prednost je održavao do 7:5, ali se tada dogodio jedan od ključnih trenutaka jer nije uspio iskoristiti dva servisa i Persson je izjednačio, te odmah realizirao dva servisa za 9:7. Još jednom je Primorac izborio izjednačenje, ali Persson nije propustio priliku za polufinale. Moramo biti svjesni kako je plasman u četvrtfinale sjajan rezultat legende hrvatskog i svjetskog stolnog tenisa, te Primorcu treba odati priznanje za odličan nastup na njegovim šestim Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre, četvrtfinale
Jorgen Persson - Zoran Primorac 4:1 (7:11, 11:6, 11:8, 14:12, 11:9)

(SPORTNET)

Post je objavljen 23.08.2008. u 22:09 sati.