Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/masterguitar

Marketing

.: Najbolji gitaristi 20. i 21. stoljeca :.

20. stoljece je bilo doba kada je glazba dobivala na popularnosti, kada su se otvarali brojni kafici, klubovi u kojima su stalno uzivo svirali neki glazbenici.

Ranih godina 20. stoljeca u afroamerickim drzavama se poceo razvijati jedan novi glazbeni pravac. Bio je to blues. On se je nastavio siriti, najvise medu crnackim stanovnistvom pa se tako i naziva "crnackom glazbom". No, o postanku bluesa cu pisati nekom drugom prilikom.
Blues nam je podario nekoliko i vise nego odlicnih gitarista.
Neki od njih....
Robert Johnson
BB King
Jeff Healey
Keb' Mo'

Naravno, nije tu bilo samo blues gitarista, da se zna. U 20. stoljecu se je pojavio i rock. Iz rocka se kasnije razvio punk, metal itd. No, o povijesti rocka cu isto pisati kasnije. Kao kulturni fenomen, rock-glazba je na svijet utjecala kao nijedna druga – smatra se zaslužnom za okončavanje ratova i širenje mira i tolerancije, kao i kvarenje nevinih i širenje moralne truleži. Popularna je širom svijeta i razvila se u veliko množinu vrlo različitih stilova. Rock se pojavio u Americi 50.-ih godina. Kao nekim pocetkom rocka se smatra Elvis Presley. Kasnije je tu bilo jos puno gitarista, sto iz klasicnog rocka, psihodelicnog rocka, ili pak hardcore rocka pa sve do metala i punka.
Evo jedan popis rock gitarista koji su svojim sviranjem zasluzili biti na ovom blogu.....
Jimi Hendrix
Mark Knopfler
Eric Clapton
Steve Vai
Eric Johnson
Tony Iommi
Rudolph Schenker
Gary Moore
Stevie Ray Vaughan
Janick Gers

Ovo je bi moj popis, ako sto zelite nadodati ostavite u komentaru...

Post je objavljen 22.08.2008. u 10:38 sati.