Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZBOG POŽARA I MINA EVAKUIRANO STANOVNIŠTVO

DRNIŠ

Okolica Drniša je od srijede popodne pod opsadnim stanjem. Zbog promjenjivog vjetra i minskih polja situacija se nije sredila. Vatra je okružila vojarne kod Trbounja i približila se selima Knezovi i Mrđani, a kako su i vojarne i sela okružena minskim poljima gašenje je bilo znatno otežano.

- Sazvali smo hitnu sjednicu Gradskog poglavarstva i donijeli odluku o pripremanju evakuacije stanovništva iz ugroženih sela. Za prijevoz i prihvat stanovništva pripremljeni su autobusi javnog gradskog prijevoza i škole. Potpuno smo spremni na najcrnji scenarij, jer nažalost, imamo iskustva iz Domovinskog rata - rekao je gradonačelnik Drniša Ante Dželalija. Prema riječima Tomislava Vuke, pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, ujutro je sitacija na požarištu bila prilično povoljna za gasitelje, ali požar još nisu mogli proglasiti lokaliziranim.

- Na požarištu je 120 vatrogasaca sa 25 vozila, JVP iz Drniša i Šibenika, lokalna dobrovoljna vatrogasna društva, Hrvatska vojska i Državne interventne postrojbe iz Zadra, Šibenika i Splita. Međutim, cijelo područje na kojem gori je minski sumnjivo, pa gase samo kanaderi i airtractori. Situacija nije tako strašna, ali zbog promijenjive ćudi vjetra ne možemo požar proglasiti lokaliziranim - rekao je Vuko. Uz pomoć zračnih snaga obranjene su sve kuće i gospodarski objekti. Nitko od nije ozlijeđen. Gasitelji se nadaju da će, bude li sve išlo po planu i budu li im klimatske prilike išle na ruku, požar proglasiti ugašenim u petak ujutro. 24 SATA

Post je objavljen 21.08.2008. u 13:08 sati.