Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: u središtu sna ...

Photobucket
labirint


(prethodni nastavak)


Morpheus je stajao na ulazu u labirint koji je vodio prema središtu Roseina sna.
Labirint Roseina sna ličio je na one vrtne labirinte od šimšira, kakve je moguće naći u vrtovima starih dvoraca. Hodnici labirinta vijugali su i preplitali se, no nije bilo 'slijepih' odvojaka, Morpheusu kao da se put otvarao sam od sebe i on se, bez lutanja, približavao središtu labirinta.
Napredovao je brzo, a tada, odjednom, zidovi od šimšira postadoše sve višlji, hodnici labirinta su se suzili tako da se Morpheus kroz njih jedva provlačio. Potom se svod nad Morpheusovom glavom premrežio prepletom ružinih grančica. Ruže penjačice penjale su se po zelenim zidovima labirinta, bijeli su cvjetovi opojno mirisali, a trnje paralo crni plašt Boga snova.
Morpheus je kročio sve sporije i opreznije, nije želio slomiti ni jednu grančicu, otrgnuti ni jedan cvijet. Ruke mu se okrvaviše dok je otkačinjao trnje sa svoga ogrtača, jedna mu se trnovita grančica ote iz ruku i ošinu ga po licu, trn mu zapara kožu na obrazu.

Kad mu se već učinilo da neće uspjeti doći do cilja, zidovi labirinta se razmaknuše i Morpheus stupi u središte Roseina sna.

Središte labirinta ličilo je na okruglu nišu. Zidovi bijahu od gusto isprepletenih rascvjetalih ružinih grmova koji su stvarali visoki zid. U središtu kruga Morpheus ugleda skulpturu od bijelog mramora.
U fontani je tiho žuborila bistra voda, na rubu fontane snivala je djevojka od kamena. Bila je naga a u ruci je držala ružin pupoljak.

(nastavak slijedi)

Copyright © 2008. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.



Photobucket
Minotaur kneeling over the sleeping girl, Picasso



Dodatak 1: vani i unutri ...



Dodatak 2: ringe ringe roses ...

Photobucket

za dobra stara vremena, za Miska









Post je objavljen 21.08.2008. u 23:59 sati.