Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

"VATRA JE NA STINI ZAPALILA SVIT"

ŠIBENIK

Pogođeni kornatskom tragedijom, koja se dogodila prije godinu dana (točnije 30. kolovoza), mnogi su širom Hrvatske svoje osjećaje kazivali stihovima, ali tek rijetki su uglazbljeni.O tragičnom gubitku dvanaest mladih života pjesmu je napisao i Frane Bilić, autor teksta “Da te mogu pismom zvati” klape Maslina, a uglazbio ju je i aranžirao nitko drugi do – Arsen Dedić. Pjesma nosi naziv “Lumin” i u utorak je prvi put predstavljena u Šibeniku.

– Iskreno, nije bilo jednostavno napraviti mali klapski rekvijem. U Zagrebu su na projektu radila tri studija, a klapa Maslina izvodi je punim srcem. S obzirom na to da je i moj otac bio 50 godina vatrogasac, član šibenskog DVD-a, nije mi padalo na pamet odbiti aranžman – kaže Dedić.

Pjesma će ovih dana izaći kao "singlica", a potom će se naći na albumu klape Maslina, koja ove godine slavi 20 godina postojanja.
– Vatra je na stini zapalila svit, izgorilo nebo, izgorija cvit, izgorilo more, maslina i bor, suza je iz oka potopila dvor... Lumini, lumini sjene bila ruha, Boga u tišini molim da ih čuva. Pjesma je dugo nastajala, a govori o apokaliptičnoj slici u kojoj se sve ruši i ostaje samo suza. Govori o onima koji su ostali, govori o šibenskoj priči koja je pogodila svijet – kaže Frane Bilić, autor teksta pjesme. Večernji List


Post je objavljen 20.08.2008. u 14:19 sati.