Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/the666droggy

Marketing

'Appetite For Destruction'

Rock ikone
Guns N' Roses na današnji dan, 20. kolovoza 1988. godine, prvijenac legendarne grupe Guns N' Roses 'Appetite For Destruction' popeo se na prvo mjesto Billboardove top ljestvice najprodavanijih albuma u Americi Guns N' Roses I dva desetljeća kasnije glazbeni opus Guns N' Roses, jednog od najintrigantnijih bendova 80-ih i 90-ih, još uvijek odgaja nove rock generacije.

Image and video hosting by TinyPic

Iako su se u međuvremenu članovi nekad obožavanog benda razišli, posvađali, posvetili novim, manje-više uspješnim projektima, ostarjeli i poprilično se promijenili - najviše se to odnosi na neprepoznatljivog Axla W. Rosea - njihove pjesme i danas su rock'n'roll klasici.Teško je naći upućenijeg zaljubljenika u glazbu koji nikada nije čuo za 'Welcome to the Jungle', 'Paradise City' ili 'Sweet Child O'Mine', neke od najpoznatijih stvari ovih rokera iz Los Angelesa, čija je priča započela još davne 1985.

Koncert Gunsa održan 1993. u Buenos Airesu (River Plate Stadium) ispred 80.000 tisuća oduševljenih fanova, bio je posljednji nastup Guns N' Roses u postavi - Axl Rose, Slash, Duff Mackagan, Matt Sorum, Gilby Clarke i Dizzy Reed. Ubrzo su se članovi počeli razilaziti, posvetivši se svojim novim glazbenim projektima (Velvet Revolver, Slash's Snakepit), a pravo na ime grupe ima Axl koji je i jedini član originalne postave u bendu koji je zadržao stari naziv. Axl, koji postao i velik pobornik plastične kirurgije, već godinama održava na životu Gunse, najavljujući izlazak toliko puta spominjanog ,najskupljeg albuma svih vremena'Chinese Democracy', no čini se ga nitko ne doživljava ozbiljno. Hoće li se to doista dogoditi, pokazat će vrijeme, no jedno je sigurno - Axl i njegov prateći bend koji nosi ime Guns N' Roses teško da će ikada dostići onu popularnost i božanski status koji su u 80-ima i 90-ima imali stari Gunsi - vrh rock Olimpa


Post je objavljen 20.08.2008. u 00:01 sati.