Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

STRAVIČNA SMRT ČETVERO MLADIĆA

ZENICA

Vozač „fiata tipo" Amer Ogramić (22) i njegovi suputnici Arnel Karić (20), Hasib Alić (20) i Semir Topalović (19), u pokušaju da preteknu jedno vozilo, podletjeli pod autobus u mjestu Janjići kod Zenice. Vatrogasci sjekli lim da dođu do njihovih tijela

Jedan od očevidaca, Osman Hasić, kaže da je veća tragedija izbjegnuta samo zahvaljujući vozaču koji je nekim čudom uspio dodržati autobus na putu.
- Vozač je bio priseban i manevriranjem je spriječio prevrtanje autobusa u jarak pokraj puta. Ne smijem ni da pomislim što bi se dogodilo da se autobus prevrnuo - priča Hasić.

On navodi da su radnici odmah izašli iz autobusa i zajedno s mještanima pokušali pomoći teško stradalim mladićima. Međutim, ubrzo su shvatili da pomoći nema. Svi putnici „fiata" bili su priklješteni prevrnutim vozilom i do njih se gotovo nije moglo doći. Znakove života davao je samo Topalović, ali je iz olupine izvučen tek po dolasku vatrogasaca, koji su morali da sječi lim kako bi ga oslobodili iz zgužvane olupine koja ga je stezala. Nažalost, i on je preminuo na putu za zeničku bolnicu u vozilu Hitne pomoći.

- Na ovom mjestu dogodilo se na stotine nesreća, ali nikada nisam videio strašniji prizor. Automobil je bio raznesen, a iz olupine su virile ruke i noge stradalih mladića. Okupljeni ljudi u nevjerici su posmatrali vatrogasce kako sijeku vozilo. Svi su probljedjeli, drhtali su i prazno gledali u noć. Nekima je čak i pozlilo, povraćali su i nikako nisu mogli doći sebi - priča jedan od mještana Janjića, koji je nešto kasnije stigao na mjesto najstrašnije prometne nesreće koja se u ovom kraju, poznatom po teškim prometnim nesrećama, ne pamti. više

Post je objavljen 18.08.2008. u 08:09 sati.