Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TROGODIŠNJAK PREŽIVIO 15 MINUTA NA DNU JEZERA MICHIGEN

CHICAGO

Srpski dječak Lazar Ognjenović (3), koji je prije četiri mjeseca, dok ga je djed šetao u kolicima, upao u jezero Michigen pored Chicaga, sada je potpuno oporavljen i neće imati nikakvih zdravstvenih posljedica, piše "Blic".

Prvi put kada je 18. travnja, čikaški vatrogasac Brian Otto ugledao malog Lazara, on je beživotno ležao u dubini od preko tri i po metra ispod mutne površine mičigenskog jezera. Danas, četiri mjeseca kasnije, Otto se igrao sa zdravim i sretnim Lazarom na zabavi u dječijoj bolnici u Čikagu. Lazar i njegovi roditelji napustili su bolnicu, nakon što je priređena proslava sa osobljem i vatrogascima.

„Ako bih se ikad upitao je li to bilo vrijedno truda, odgovor sam pronašao prije pola sata, da, vrijedi", izjavio je u bolnici vidno uzbuđeni Otto. Ovaj mladić, koji radi kao vatrogasac u timu za spašavanje u zraku i moru, izvukao je dječaka i kolica iz vode tog dramatičnog dana, 18. travnja, piše čikaški „Sun times".
Vijesti o medicinskom čudu zapanjile su sve. Lazar je živ, uprkos tome što je proveo 15 minuta u ledenoj vodi. I, ne samo da je preživio, već i vidno napreduje.

„On je apsolutno normalan", izjavio je dr Lion Epstain, načelnik neurologije u dječjoj memorijalnoj bolnici u Chicagu. „Hoda i priča i potpuno se ponaša kao svaki trogodišnji dječak".

Epstain i ostali doktori su izjavili da moderna medicina ne može u potpunosti objasniti kako neki ljudi uspiju da prežive tako dug boravak u ledenoj vodi. Tog 18. travnja, Stanko Bojanović je gurao kolica sa unukom Lazarom duž luke Belmont. Dan je bio tmuran i vjetrovit, ali je Stanko ipak odlučio prošetati unuka. Međutim, jak udar vjetra je u jednom momentu oduvao kolica u jezero. Srpski imigrant Bojanović nije znao engleski, ali je očajnički počeo pozivati u pomoć, pokazujući na vodu i uzvikujući: „Djete, djete!". više

Post je objavljen 16.08.2008. u 07:19 sati.