Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osup

Marketing

The Bug - London Zoo - OSUP 2008 - Album godine

I tko će u ove sparne, ljetne dane razmišljati o nominacijama nego budalasta Divizija za muziku. Jutros na stol Direkcije za nominacije stigao je prijedlog za nominaciju britanske dubstep/grimme atrakcije The Bug sa njihovim albumom London Zoo za nagradu OSUP 2008 u kategoriji Album godine.








A podsjetimo da je kroz prošli tjedan pristigla i nominacija za kategoriju Kulturni događaj godine za Otvaranje Olimpijskih igara u Pekingu. Akademija ONM izražava gađenje prema ublehaškim* ispadima hrvatskih pa i svjetskih novinara i komentatora u čijim se nastupima pokušava omalovažiti neviđeni spektakl, kreativnost i originalnost manifestacije otvaranja. Posebno gađenje AONM izražava prema Krešimiru Dolenčiću koji je otvorenje nazvao pretjeranim i bez ljudskosti (?!), ali i tradicionalno prema Jurici Pavičiću koji ublehaškom* retorikom po tko zna koji put truje medijski prostor samo zato jer se sažalio nad ružnom, krezubom kineskom djevojčicom, Yang Peiyi . Projekcija prijatelju, ružan si i ti. I da se nas pita, fotografija ti se nikad ne bi objavila, a kamoli knjiga.
* Ubleha -pojam razrađen od Nebojše Šavije i Ranka Milanović-Blank, vidi Ubleha za idiote na http://www.6yka.com/do/da,462






Post je objavljen 15.08.2008. u 15:28 sati.