Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Točka na kojoj potpuna istina postaje laž

Ljubinka i ja viđamo neke druge ljude. Život je polako krenuo dalje, iako se čujemo redovito i na taj način "krpamo" pomalo sve one rupe u potrebama i navikama koje smo si stvorili, ali stvar će se vjerojatno uskoro normalizirati i bit ćemo spremni za dalje.

Ona to radi polako, onaj tko će s njom biti treba u početku imati malo strpljenja za nju. Ja sam se, po dobrom starom običaju, bacio grlom u jagode. Isti stari dobri online dating. I upoznah na brzaka dvije-tri osobe s ciljem da se samo zabavim i oporavim. Tipično muški. Svjestan da sad barem neko vrijeme ni jedna neće biti dovoljno dobra. Pokušah kvantitetom nadoknaditi kvalitetu.

Pomalo me plaši činjenica da već u prvom susretu s nekim znam kako će se stvari odvijati. Ne uspijevam ostvariti neuspjeh. Svaka žena koju sam proteklih dana izveo mogla je biti moja. Zašto? Imam iskustvo i imam priču koja privlači. Kao magnet. Priču koja nije laž, ali ipak - postaje baš to.

Ta priča je zapravo tema ovog posta. Obična, gola istina koja šokira. Kad si spreman o sebi ispričati ono najgore, kad svaki stav možeš oslikati primjerom iz vlastitog života, kad otvorenom pričom potakneš otvaranje i s druge strane. Kad sugovornici priuštiš zanimljivu i opuštenu večer.

Što je zapravo problem u toj priči? Namjera. Ono kad znaš kakav efekt ima ta priča i kada ju zapravo koristiš ne zbog nje same, već kao sredstvo ostvarenja cilja. Ta priča zavodi, a cilj nije visoko. Cilj je zabaviti se.
Ta priča tada postaje laž.

Ponekad poželim biti veće govno nego što jesam. Život bi bio jako dinamičan. Na žalost, svjestan sam da su moji vražići jako kratkog vijeka, tek povremeno ispucavanje u životu koji traži više smisla.
Zato su i te priče kratkog vijeka i završim ih sam, veoma brzo. Često ne uzmem ono što sam osvojio. Ako skužim da je ona ono nešto što nikad nisam volio, otepem ju. Ako mi bude skroz OK, a ja se s njom ne vidim iz bilo kojeg razloga, kažem joj baš sve. I pozdravim ju, s malo žaljenja što ljepotu nisam konzumirao.

Uglavnom, s nekim se nešto započelo i ostale sam ipak pozdravio.

Jebeš jebača sa skrupulama. Dobra priča napravila je efekte uzalud.
Dobra stara istina koja privlači. Dobra stara laž koja zavodi. Zapravo, za divno čudo - potpuno ista stvar.



Post je objavljen 14.08.2008. u 23:57 sati.