Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Prvenstvo Hrvatske do 17 i 19 godina, Svjetsko prvenstvo do 20 u Turskoj

Nakon poduže stanke vratio se i ovaj blog u funkciju. Donosimo vijesti iz Bjelolasice gdje je završeno prvenstvo za juniore.

19.-26. srpnja 2008., Juniorska prvenstva Hrvatske

Hrvatski šahovski savez organizira Pojedinačna juniorska prvenstva Hrvatske u konkurencijama do 17 i 19 godina. Mjesto igre: HOC Bjelolasica. Prvaci Hrvatske: Ivan Šarić prvi do 19 godina (sa 100% učinkom 9/9!), Saša Martinović prvi do 17 godina; juniorke - Ivana Iveković prva do 19 godina i Zrinka Deur prva do 17 godina.

Ponovno je lakoću i znanje šahovske igre pokazao Šarić koji je pomalo lakoćom napravio 100-postotni rezultat. Slično su napravile i juniorke Ivana Ivekovic i Zrinka Deur.

Kod juniora do 17 bila je po tradiciji najveća konkurencija a 1. mjesto je osvojio Saša Martinović, doduše ne tako uvjerljivo kao Šarić. Martinović je skupio 7.5 bodova kao i odlični Iveković koji je čak dobio Martinovića. 3. je Greb sa 6 bodova koji je igrao odlično i potpuno zasluženo osvojio pehar.

BjElOlAsIcAovdje možete pogledat poredak, rezultate i galeriju pobjednika.


U tijeku je prvenstvo svijeta za juniore do 20 koje se igra u Turskoj na kojem nastupaju i našI predstavnici: A. Brkić, J. Plenča i Ana Berke. Ante, nakon 11 odigranih kola skupio je odličnih 7 bodova od 11 protiv sjajnih protivnika.
Između ostalih dobio je Andreikina (2604) , Nguyena(2579) , Le Quanga (2577), Sjugirova (2545)...Ono što veoma raduje je Antina igra s bijelim figurama gdje ima većinu pobjeda. Nažalost Plenča i Berke nisu u tavkoj formi ko Brkić. Ana je imala problema s temperaturom te skupila samo 3.5 boda od 11, dok Julijan ima 4.5 bodova i u minusu je 37 ratinga.

Link prvenstva jeWchU20

Donosimo i jedan od izvještaja Nenada Dorića, pratitelja naših igrača, koji svakodevno daje vijesti koje možemo čitat na http://sah.posluh.hr/doric.asp:

13/08/2008
Danas sam ispunio jednu želju (moja misija je da su naši predstavnici zadovoljni!) i dozvolio Julijanu da vam se javi, dok sam pio tursku kahvu s Muhamedom Borićem. Sada kad su naši predstavnici krenuli s igrom mogu i ja napisati nekoliko riječi.
Ni internet neće više biti problem jer smo uspjeli dobiti šifru za korištenje Wirelessa hotelskog Managementa. Tako sada u Lobiju 2 (na katu iznad recepcije) ja malo prelistavam novosti iz Hrvatske, a Muhamed čeka da počne s serijom turnira na Playchesscomu. Za sutra ujutro smo dogovorili odlazak u "shoping" gdje nas vodi Eyup Balata koji je ovdje često sudio Juliju (zadužen za zadnjih 14 stolova). Čovjek je rođen u Crnoj Gori, živio u Makedoniji, a zadnjih 25 godina u Turskoj. Umirovljeni policijski časnik (nakon samo nešto više od 20 godina) sada podučava djecu šahu. Time se bavi i njegova kćerka koja je također i šahovski sudija. Ovdje je to veoma unosno (odlična satnica Ejupe!). Što se tiče liječničkog biltena on je znatno bolji, a moja terapija završava sutra ujutro posljednjim tabletama.
Kod Ante se igra očekivano Alapinova varijanta sicilijanke. Ante je na doručku bio nezadovoljan jer je to pomalo "remizna" varijanta, ali do kraja su tri kola i svaki rezultat osim poraza ostavlja ga u igri za najviša mjesta.
Za sada od mene toliko, samo još zamolba od Julijana i mene da nam se rezerviraju mjesta u kombiju Croatia Airlinesa u nedjelju u 15,30 sa Plesa za Rijeku, jer naš let iz Istanbula u Zagreb slijeće u 15,10. Prošli put taj kombi koji je obično poluprazan otišao je "ispred nosa". Ovaj put bi željeli biti što prije u "najdražoj" Rijeci!
Ervin ukoliko to obaviš molim te da mi javiš!

te Julijanov izvještaj:

Izvještaj iz "predivne" Turske!
Kao što se već zna, svjetsko prvenstvo je tipičan primjer kako ne organizirati turnir. Organizacija je katastrofalna uključujući užasnu hranu u naizgled dobrom hotelu. Zbog hrane svi imamo problema, posebice naš odlični coach, koji dobro da je uopće živ. Velike zahvale coachu na super pristupu. Našu žensku predstavnicu je bolest prva poduhvatila te nakon 2 tjedna, tek sada pokazuje znakove života. Naš "čvrsti" Slavonac se dobro drži. Što se tiče igra Ana i ja smo pokazali raskoš talenta tako šta skupa gubimo 60-ELO BODOVA. Svaka čast Anti koji se nije dao pokolebati uvjetima i dostojanstveno predstavlja Hrvatsku odličnom igrom.
Sve u svemu svi jedva čekamo povratak kući ne nadajući se sličnom iskustvu u daljnjem toku života.
Pozdrav iz Turske od Julijana Plenče!
Post je objavljen 14.08.2008. u 14:01 sati.