Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ŠIBENSKI VATROGASCI NAJSLABIJE PLAČENI U DALMACIJI

ŠIBENIK

Za vatrogastvo u Šibensko-kninskoj županiji u 2008. godini iz državnog je proračuna na račun decentraliziranih sredstava izdvojeno 13,2 milijuna kuna, što je najmanje u odnosu na ostale dalmatinske županije, rečeno je prilikom posjeta šibenske saborske zastupnice SDP-a Brankice Crljenko Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

U razgovoru s tajnikom šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Jordanom Žajom, Crljenko je podsjetila kako je za ovu godinu Zadarska županija dobila 24,9 milijuna kuna, Dubrovačko-neretvanska 20 milijuna, a Splitsko-dalmatinska oko 18 milijuna kuna, premda je u tim županijama procijenjena opasnost od požara i nekoliko puta manja negoli u Šibensko-kninskoj županiji.

Problem je, kako je kazao Žaja, što se financiranje redovite djelatnosti javnih vatrogasnih postrojbi (JVP) iz decentraliziranih sredstava obavlja prema modelu naslijeđenom još iz vremena kada su profesionalni vatrogasci djelovali u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova.Na području Šibensko-kninske županije inače djeluju JVP u Šibeniku, Kninu i Drnišu.Ulaganje u vatrogastvo, istaknula je Crljenko, pridonosi podizanju opće sigurnosti cijele srednje Dalmacije te razvoju turizma Šibensko-kninske županije, a ulaganje u kvalitetnu opremu nema cijene, jer se time spašavaju ljudski životi. dnevnik.hr

Post je objavljen 11.08.2008. u 16:30 sati.