Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magnifikat1

Marketing

Nency 8 Patrick, svjedočanstvo

Ovaj članak napisala je kolegica Gorana Kelam.
(prije pola godine?)
Objavljen je na stranici splitsko makarske nadbiskupije... ali pronaći ga... izgleda da je nemoguće... pa radi onih koje zanima ova priča ponovo je stavljam, makar sam je stavila 14.7. ...(i bilo je 10ak komentara)
--------------------------------------------------------

PROČITAJTE OVO SVJEDOČANSTVO!
vezano je za Međugorje...
(što god vi o Međugorju mislili)

......................
U crkvi sv. Filipa Nerija, na tribini za mlade, svoje životno svjedočanstvo o obraćenju podijelili su sa brojnim vjernicima bračni par NANCY i PATRICK. Vrlo imućni, živjeli su u Kanadi sa svojom obitelji bez Boga „uživajući u životu i svemu što novac može pružiti.“

Patrick, iznimno uspješan biznismen, živio je samo za posao i novac – bez Boga i molitve.
Rođen je kao katolik, odgojen u katoličkoj obitelji ali kad je postao uspješan rekao je: “Tko treba Boga?!“

Tri puta se ženio, dva puta rastavio (oba braka su propala zbog njegova preljuba). Svoju djecu nikada nije odveo u crkvu, niti učio o Bogu. Kada ga je jednog dana najstariji sin pitao tko je Bog,
uzeo je novčanicu od 20 dolara, pokazao mu i rekao: „Sinko, to je Bog!“

Najmlađi sin je preko škole upoznao protestantskog svećenika i postao – anglikanac. Kad mu je prigovorio zbog toga, sin je odgovorio:
„Zašto ti to smeta? Pa, tebi je svejedno! Ti i tako nikad nisi našao vremena da me krstiš!“

Prije 23 godine upoznao je Nancy, porijeklom Hrvaticu. Počeli su živjeti zajedno , jasno – bez Boga.
Nancy bi htjela ponekad za Božić i Uskrs ići u crkvu.
Rekao bi joj: „Idi, ali bez mene!“
S Nancy se civilno vjenčao u helikopteru, iznad vrha prekrasne planine. Njemu je to bilo dovoljno. A onda – šok. Jednog dana Nancy mu je rekla da se ne osjeća vjenčanom bez sakramenta, te da bi se htjela vjenčati u Crkvi. Rekao je: „Ne! Ni slučajno!“
Kada ju je nakon dva mjeseca našao da plače, u ljutnji pristaje da se vjenčaju u Crkvi. Obzirom da je prva dva braka sklopio izvan Crkve, Nancy je od biskupa dobila odobrenje za crkveno vjenčanje. Vjenčali su se u hrvatskoj crkvi Prečistog srca Marijina u Kanadi. Na vjenčanju svećenik je Patricku rekao da mora ispuniti sve što je obećano (da će moliti, ići na Misu, živjeti vjeru …) ali on nije poslušao.
Župnik mu je jadnom rekao:“ Ti si najgori slučaj koji sam vidio. Ne vidim da ćeš se promijeniti.“

Netko im je poklonio knjigu o Međugorju.
Htio ju je baciti, jer mu ni Bog ni Gospa nisu bili potrebni u životu.
Ipak, otvorio ju je i počeo čitati. Prva poruka koju je pročitao bila je: „Pozivam vas na obraćenje – POSLJEDNJI PUT!“
A druga poruka: „Došla sam da vam kažem da Bog postoji!“ duboko potresen počeo je plakati. Pročitao je ostale poruke i povjerovao. Promijenio mu se život. Uskoro su bili pozvani na tribinu o Međugorju.

Prije toga u kući je sve pošlo naopako. Mlađi sin je izbačen iz škole zbog dilanja droge.

Stariji sin želi postati uspješni igrač ragbija, a četiri puta tjedno je toliko pijan „da ne može naći svoj auto:“

Kćer se udala u sedamnaestoj godini, pa rastavila u dvadesetoj. Opet de udaje u dvadesetprvoj, a rastaje u dvadesetdrugoj godini. Kad ju je pitao što čini sa svojim životom, odgovorila mu je: „Što si ti učinio tatice?!“ dao je svojoj djeci sve što se moglo novcem kupiti, a osjećao se kao najbeznadniji roditelj!

Na tribinu u Međugorju poveli su svog sina narkomana, jer ga nisu mogli ostaviti sama. Nije htio ući s njima. Iza, na Misi, svećenik im je rekao da predaju svoju djecu prečistom srcu Marijinom.
Patrick, potresen govori: „Draga Majko, uzmi moju djecu. Ja sam propali roditelj, budi im ti roditelj koji ja nisam bio!“ Plakao je.

Duboko ga se dirnula poruka:
„Molite krunicu! Krunica čini čudesa u vašim obiteljima!“ Nancy i on počinju zajedno moliti krunicu.

Kupili su Bibliju i počeli zajedno čitati. Sve se promijenilo. Najviše njihov brak. „Mi smo se puno svađali i bez Boga danas ne bismo bili zajedno. Nancy je Hrvatica tvrde glave kao kamen, a ja sam prošao još dva braka. Sad kad se posvađamo, stanemo, počnemo moliti zajedno. Moleći zajedno zaljubili smo se opet jedno u drugo. Divno je biti oženjen i zaljubljeni, brak te toliko promijeni.“

Nakon dvije godine zajedničke molitve njihov sin narkoman mijenja se ispred njihovih očiju i postaje novi čovjek. Prije 14 godina došao je s njima u Međugorje. Danas živi u Austriji, oženjen je prekrasnom ženom, ima dvije djece. Radi sa djecom koja imaju problema, Nancy i patrick vjeruju da je to plod molitve.

Stariji sin alkoholičar bio je u posjeti Međugorju. Ispovjedio se i obnovljen vratio u Kanadu. Prije četiri godine se oženio, ima dva sina, ne pije, ima dobar posao. Sasvim se promijenio (moli krunicu svaki dan).

Kćer je u trećem braku, ovaj put sa Stevensom, prof. matematike koji je vjernik. Ocu je napisala pismo. „ Želim da budeš pravi otac. Nedostaješ mi. Svojim rastavama bio si slomio moje dječje srce.“

Danas u braku Boga stavlja na prvo mjesto.Prije 14 godina prodali su sve u Kanadi. U Amsterdamu su kupili automobil i krenuli u Međugorje. Danas tamo žive, služe hodočasnicima i drže kuću za duhovne vježbe.

Patrick je rekao da su mu Bog i Gospa promijenili život, spasili brak i djecu. „ Svaki dan na koljenima kažem: Hvala ti Isuse, za tvoju Majku. Ona mi je spasila život.“

Nancy je rekla da ni njoj Bog nije bio dio života. Bila je najbolja učenica u školi i vrlo uspješan model. Njena obitelj, posebno majka, bili su šokirani njenom odlukom o življenju bez vjenčanja s čovjekom dva puta rastavljenim. Vjeruje da je njihovo obraćenje plod „najprije suza i molitvi moje majke, ali i svih onih koji mole za obraćenje grešnika.
„Rekla je da ne može zamisliti svoj život bez vjere i Boga, bez Isusa u Euharistiji.
Posebno je istaknula važnost molitve za svećenike koji nam donose „živoga Isusa i Euharistiji.

...................

E OVAJ PUT I JA SAM SLUŠALA SVJEDOČANSTVO UŽIVO,
govorio je Patrick, prošli petak za jednu poveću grupu Kineza... a i nekoliko nas se uspilo uvuć među njih
i RASPLAKA ME... eto...
a i Nency... kad povremeno nešto kaže... nagna mi suze na oči...

HVALA BOGU ZA NJIH!!!!

Post je objavljen 08.08.2008. u 11:37 sati.