Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/veterinarskikutak

Marketing

AROMATERAPIJA U ŽIVOTINJA

Vjerovatno ste do danas već saznali ponešto o aromaterapiji . Tako znate da se koriste razna ulja kod masaža, kupki, u aromarama , uglavnom u ljudi. Ali danas se aromaterapija počela koristiti i kod životinja.Koriste se za sve životinje: pse, mačke, konje, ptice itd. Eterična ulja su jako složenog sastava , a takvo je i njihovo djelovanje. Eterična ulja se koriste kao poboljšanje života, liječenju i prevenciji bolesti.
Kod životinja je upotreba eteričnih ulja malo složenija, treba biti vrlo oprezan pri doziranju ulja i ostalih sastojaka. Naime postoje neke biljke na koje su životinje vrlo osjetljive i nikako se ne smiju koristiti. Pa iz tog razloga ne radite to kod kuće.Aromaterapija se kod životinja primjenjuje u obliku kupki, spreja, sapuna, vlažnih maramica itd.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usPrimjena aromaterapija u životinja daje dobre rezultate:- kod problema sa kožom i dlakom, ( alergije, slaba kvaliteta dlake, rane, ugrizi)
- kod problema sa buhama,
- kod problema sa ponašanjem životinja ( nemir, strah, )
- kod prve pomći
- za čišćenje ušiju
- za čišćenje usne šupljine
- za povećanje apetita
- za podizanje imuniteta životinje

i još puno toga.....

Pa eto malo informacija i o aromaterapiji, a onaj kojeg zanima slobodno me može kontaktirati da mu napravim nešto za njegovog ljubimca. Moja iskustva za sada su odlična !
cerekPost je objavljen 04.08.2008. u 21:56 sati.