Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

North by Northeast

Prvo poluvrijeme ljetovanja je gotovo. Umjesto izvještaja, evo nešto stvarno korisno.

Vraćali smo se danas autostradom u Zagreb. Kao i svih sezonskih petaka, kolona automobila u Lučkom u smjeru Zagreba varirala je oko zastrašujućih 10-tak km. Stara karlovačka u jednakoj komi. HAK po običaju brlja na 98,5 MHz i ništa ne savjetuje. [Ne znam jeste li ikad imali strpljenja slušati HAKere na svim jezicima na kojima emitiraju. Brojke se gotovo nikad ne slažu. Na hrvatskom vele 8 km, na engleskom je 9, na njemačkom sieben, na talijanskom nešto od navedenog. Ne baš uvijek, ali prečesto.]

Evo recepta koji štedi vrijeme, novac, živce i kuplung.
Siđete s autoputa u Karlovcu. Iza naplatnih kućica je semafor. Ravno se ide u grad i dalje prema moru (kao nekad). Desno vodi na Staru karlovačku. Vi izaberite LIJEVO (što također vodi prema centru grada). Nakon manje od 200 m opet lijevo; slijedite putokaz za Pisarovinu. Dalje samo slijedite glavnu cestu. Cesta je vrlo zavojita, ali potpuno u redu. Osim što nedostaju putokazi. Vas baš briga jer jedina briga vam je da slijedite glavnu cestu. Mali zapletić je u samoj Pisarovini; tamo naletite na znak STOP – normalno bez putokaza. Birate LIJEVO. Sad ste već na konju. I začas u Remetincu. [Ne u REMETINCU nego, onako, u prolazu.] Najljepše je još i to što ne čekate na rotoru ako idete kroz Novi Zagreb; traka za taj dio grada je i fizički odvojena od ludila koje navire iz Lučkog.
Sve zajedno, od naplatnih kućica u Karlovcu do rotora 56 km i cca 50 minuta. Čini mi se da se isplati i ako je kolona u Lučkom duga samo nekoliko kilometara.

OPREZ. Danas smo na ulasku u Remetinec naišli na znak radova na cesti i oznaku da je cesta zatvorena. A nije bila zatvorena; strojevi su mirovali i promet je tekao u oba smjera. Malo otežano preko nekih džombica, ali bez problema. Nema veze s gradnjom Arene. Stvar mi se čini potpuno lokalne naravi, ali HAKeri, pobogu, dajte i to na znanje.

Eto. Nama se danas znatno isplatilo te se nadam da će i vama. A kad jednom zakrčite i ovaj ulaz u grad, izmislite bolje pa javite.
Pozdrav svima, ma gdje bili.


Post je objavljen 01.08.2008. u 23:10 sati.