Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Bruno

Bruna nisam poznavao osobno, ali kazu da je izgledao otprilike ovako. Bio je kucni ljubimac dobro stojece obitelji iz Belgije, koja je odlucila ovogodisnji dopust provesti u jednom malom turistickom naselju pored Pule. Sredili su za Bruna sve potrebne dokumente i putovnicu, te stigli u luksuznu vilu pored mora. Domacica ih je srdacno primila i obecala napraviti sve da im boravak u Istri ostane u dugom sjecanju. Gosti iz Belgije su odmah pohitati do mora upoznati okolicu, a domacica pohitala jos jednom pocistiti sve po kuci. Kad je prolazila hodnicima cula je cudno suskanje. Potrcala je u garazu po lopatu i tako naoruzana hrabro otvorila vrata. Kad je u sobi ugledala nepoznatog gosta vjesto ga je utamanila, brzo spremila u plasticnu vrecu i bacila u kontejner, sretna da tek pristigli gosti nisu zatekli stetocinju.

Sa mora se je prva vratila gospodja i umjesto da se otusira dojurila domacici i saopcila kako nema Bruna.
"To je Vas suprug?", pitala je domacica.
"Ne!", glasio je odgovor.
"Ljubavnik?"
"Nije, to je nas kucni ljubimac!"
E, sad je domacici vec bilo sve jasno! Pocela je, kao, pomagati u trazenju Bruna, a kad ga u kuci nisu pronasli, gosti su je poslali da objavi susjedima da ga i oni traze i zovu po imenu, jer on ce se odazvati i doci. Lijepa mirna uvala je odzvanjala od: "Bruno, Bruno!", a u jutro su po okolnim stablima osvanuli plakati s raspisanom nagradom od 300 EUR onome tko nadje i vrati Bruna.

Kako su dani prolazili i potraga nije davala rezultate, a raspolozenje opadalo, domacica je odlucila otici do luke u Puli gdje joj nije bio nikakav problem uloviti koliko je god htjela Brunovih rodjaka, no donjela je doma samo jednoga (jer toliko se je trazilo). Da ne bi divljao dala mu je hranu obogacenu sedativima. Odusevljenu nije bilo kraja, a na primjedbu kako je Brunovo krzno izgubilo sjaj, domacica je hitro odgovorila:
"Pa gospodo, na temperaturi od 40 stupnjeva C u hladu dobro da je, sirota, prezivio!"
"Da, da; u pravu ste! Vec sutra cemo natrag u Belgiju pa ce nas veterinar preuzeti brigu o Brunu!"

Domacica je brzo sracunala da nije previse izgubila zbog preuranjenog odlaska njenih gostiju, jer 300 EUR ce nekako pokriti tu stetu, a i saznanje da ce se jedan Pulezanin skrasiti u toplom belgijskom domu ...

Post je objavljen 01.08.2008. u 19:44 sati.