Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Dubrovnik Butler #3

Turnir su osvojili Ferda64 i Begse sa odličnih 40 IMP-a iz deset bordova. Do samog kraja su ih stizali Davinganda i Norrsken te Kaluki1 i Breze. Najbolji hrvatski par bili su Kizo_130te i Irenchy.

Treći bord odlučio je pobjednika jer su trećeplasirani Kaluki1 i Breze izgubili 8 IMP-a na bordu gdje su trebali napraviti +6. Swing od 14 poena nisu uspjeli nadoknaditi u preostalih 9 ruka. Pogledajmo zajedno napeti triler gdje naši junaci sjede EW.

WestNorthEastSouth
-PassPass1
Pass1Pass1NT
Pass2Pass3NT
PassPassPass


A J 9 7 3
A 6
8 5 4 3
9 7
K Q 4
K 10 9 3
Q J 10
8 5 4
10 6 2
8 4 2
9 7 2
K Q J 10
8 3
Q J 7 5
A K 6
A 6 3 2


South je revalorizirao svoj list nakon partnerovih dva pik i pronašao pet honera koji mu nedostaju za manšu. Što je ekspert primjetio? Osmicu pik? Ili ove guste herčeve koji primaju ataku?

Obrana je bila nemilosrdna prema sebi. Došla je ataka dame karo što preporuča svaka početnica sa tečaja. Izvođač je odmah uzeo asem da ne dozvoli slučajno tref izlaz u drugom štihu. Damu herc turski ekspert propušta te izvođač sad ispravno skreće pažnju na pik. Impas na pik devetku desni uzima desetkom. Slijedi tref kralj što me je začudilo - zar stvarno misle rušiti? Ne, jer desni markira partneru da ima trefove i nakon što mu kralj drži vraća karo.

Izvođač uzima odmah, igra pik do asa i pik do lijevog i sad su pikovi razvijeni. Lijevi sad ispravno tumači partnerovog tref kralja i zna da mora keširati karo desetku jer inače izvođač treba pasti. Preostale štihove skupio je South: dva pika, as herc, as tref i mali karo.

Turnir je bio iznimno uspješan uz sudjelovanje jedne zvjezdice (world class) te nekih četrdesetak kibica. Za Fair play nagradu nominiram Onutt-a koji je u osmom bordu nabio do šest karo u kontri. Kad su protivnici uzeli dva štiha i swing od najmanje petnaest impova jednostavno je pustio da vrijeme istekne uzevši automatski AV-. Da me protivnici nisu zvali ovaj mali sportski biser nikad ne bi ugledao svjetlo dana. Onutt - još jedan u plejadi časnih i samozatajnih bridžista.

Radujem se danu kad će se za ovakvu igru i uspjehe dijeliti poeni na HBS rang listi.

Post je objavljen 31.07.2008. u 23:49 sati.