Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Slana osinja gnijezda

Image and video hosting by TinyPic


Nadjev
250 g svježeg kravljeg sira
2 jaja
100 g Gaude (ili nekog drugog tvrdog sira)
2-3 žlice krušnih mrvica
svežanj peršinovog lišća i vlasca
sol, papar

Tijesto
500 g brašna
1 suhi kvasac ili 1 i pol paketić Dr. Oetker Garant kvasca
70 g maslaca
oko 250 ml mlijeka

Premaz
1 jaje


Za nadjev, Gaudu naribajte.
Peršinovo lišće i vlasac operite, obrišite i sitno nasjeckajte.
Svježi sir dobro ocijedite i izmrvite ga. Po potrebi dodajte krušne mrvice. Pomiješajte svježi sir s naribanom Gaudom, umućenim jajima, nasjeckanim peršinovim lišćem i vlascem, te dodajte sol i papar.


Ako koristite Dr. Oetker Garant kvasac, u posudu za miksanje stavite brašno, maslac sobne temperature, kvasac, malo soli i mlijeko.
Miksajte svrdlastim nastavcima 2 min na najvećoj brzini. Odmah idite na sljedeći korak (tijesto premijesite rukama…).

Ako koristite obični suhi kvasac, pomiješajte brašno s kvascem, 1 čajnom žlicom šećera i 1 čajnom žlicom soli. Dodajte mlijeko u kojem ste otopili maslac. Promiješajte spiralnim nastavkom miksera pa dalje mijesite rukama. Stavite na toplo mjesto i pokrijte krpom i čekajte da se volumen tijesta udvostruči.

Tijesto premijesite rukama i razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik.
Premažite ga nadjevom od sira i narolajte.
Savijaču režite na šnite debele oko 3 – 3,5 cm.
Image and video hosting by TinyPic

Okrugli kalup (oko 30 cm promjera) obložite papirom za pečenje, namastite ga i složite narezane šnite (prerezani do okrenut prema gore, odnosno prema dolje).
Ako koristite Garant kvasac ostavite "gnijezda" 15 min da odstoje.

Umutite jaje i njime premažite «gnijezda».
Image and video hosting by TinyPic


Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva da dobije lijepu boju.


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 31.07.2008. u 08:55 sati.