Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glassanchi

Marketing

173. Jezik (kakav?) međunarodni



Većina danas slavi "Velku gospu", a zapravo slavimo slobodan dan s produženim vikendom. Popovi arlauču sa većine programa, a ja slušam Leonarda C. i tipkam post. Ne idem na proščenja, ne idem na nikakvo hodočašće...vruće mi je.

Još uvijek sam u ljetno opuštajućoj fazi pisanja. Ne dam se ja tako lako smesti.

Već punih 18 godina u ljepoj našoj ljudi misle da govore (međunarodni) Hrvatski. Napisat ću jednu malu priću u kojoj ću spomenuti "međunarodne" rijeći. Vi se potrudite da bez prevodioca shvatite o čemu pišem.

Pogledam ja sebe, onako realno u ogledalo i imam što vidjet. Sladoledi i kolačići su oko mog struka napravili fini šlaufić. Što je previše je previše pa i sa "putrom". Uskačem u traperice, (nešto su se stisle u pranju) stežem "okolotrbušni pantalodržač" ali tek na sljedećoj "buži". Oho ho, pa i "buža" nije na istom mjestu. Znam, sama sam kriva što ne mogu odoliti fino pečenom krumpiru i reš pečenoj korici "četveronožnog blatobrčkala". Volim jesti "četveronožno blatobrčkalo" i pohano i dinstano na sto načina kao što Natalina voli jaja.
Moram smanjiti kilažu prije jeseni jer tada nastupa još gori period za mene izjelicu, "bažul" šmalcani, "bažul" na čušpajz sa domačim kobasama, "bažul" sa kiselim zeljem...
Bit će to težak i mukotrpan period za moj apetit.

Sjedam ja na "međunožno guralo sa dva napuhala" i znojim se, znojim... Težak je život nas žena. Stalno smo opterećene glupostima poput; jel mi je šminka dobra, jesu li mi se sljepile trepavice, kak mi "prda" zgleda u ovim ili onim hlačama...prolazimo pored izloga i u svaki se gledamo ko budale. Ne ćemo nikada naučiti da smo mi za muškarce uvijek samo žene, a žena ženi je zapravo neprijatelj i rival. Mi se u pravilu uređujemo
prvo: zbog drugih žena,
drugo:sebe i tek onda
treće zbog muškaraca.
Priznale mi to ili ne, to je istina. Cijeli život se natječemo da izgledamo bolje od svoje navodno naj bolje prijateljice, od kolegica na poslu, susjede koja hoda ko paradna kokoš... Uređujemo se po par sati jer "što bi druge o meni mislile, da nemam ili da ne mogu?" ili naša poznata rećenica "pa nemrem takva izaći"...

A muški?
Oni ujutro uskaću u "gače" koje ih čekaju onako bačene preko stolice, namjeste "milokliz", navuku "bičve", obuku čistu košulju, stave "okolovratni dopupak", malo dezića, ali po košulji (navodno imaju alergiju na alkohol). Zanimljivo, alkohol u deziću im smeta ali onaj u želucu tako godi!
Njihova česta zanimacija je sport. Poneki vole mirne, ali dubokoumne igre poput "mozgodrkajučeg rukoticala". Drugi vole nešto napikavati pa odu igrati "zelenočohano četveronožno štapikalo".
Često ti naši muškarci zaglibe u ljubavne avanture (to smo navodno uvjek same krive) i nađu "vandomsku dojebnicu". A zašto ašto smo si same krive?
Pa zato što nas prečesto boli glava, što veš neće sam da se spegla, što se frižider sam ne puni, što "rajngla" čami sama bez čušpajza ili dobrog safta, što su nam police postale od prašine sive umjesto ljepe boje trešnjinog drva, što buljimo u serije i ne obračamo pažnju da je na drugo programu počeo nogomet...ispada da smo uvijek nešto krive a oni, oni muškarci jadničci maleni tako silno pate pored nas da naprosto moraju, oni "moraju" imati nekog. Kada mi žene osjetimo da smo zapostavljene mi ne smijemo imati nikog jer nam odmah prišiju na rukav natpis "kurva".
Kada nam naši, ti i takvi "savršeni" muškarci kasne ili nam se ne jave na "brzoglas" odmah dobijemo mlade. Osječamo se ko "četveronožno runjavo travopojedalo".

Da sam znala kako život zna biti kompliciran sitnicama, ostala bih "mukotrpna kurcočekalica" i svirala bih sama sebi odu ljubavi na "milozvučnom prstodrkalu".

Volim ja svoje čitatelje pa im dajem mali riječnik za pomoć.


Naš međunarodni Hrvatski

- Gače - Hlače
- Bičve -Čarape
- Milokliz - Muški spolni organ
- Buža - Obična rupa (na remenu ili bilo gdje)
- Čušpajz - Varivo
- Prda - Zadnjica, guza...
- Bažul - Grah
- Raingla - Posuda u kojoj se kuha
- Medjunožno guralo sa dva napuhala - Bicikl
- Zelenočohano četveronožno štapikalo - Biljar
- Okolovratni dopupnik - Kravata
- Okolotrbušni pantalodržač - Remen
- Mozgodrkajuče rukoticalo - Šah
- Milozvučno prstodirkalo - Sintisajzer
- Četvoronožno blatobrčkalo - Svinja
- Četveronožno runjavo travopojedalo - Ovca
- Mukotrpna kurcočekalica - Stara cura (usidjelica)
- Brzoglas - Telefon, mobitel
- Vandomska dojebnica - Ljubavnica


Voli Vas Ančica
mah



Post je objavljen 15.08.2008. u 16:56 sati.