Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Komunisti zaustavili NATO-ovu vježbu

Ukrajinski komunisti svojim su tijelima spriječili iskrcavanje mornaričke pješadije i oklopnih vozila koji su sudjelovali u vježbi NATO-a u Ukrajini, izvijestila je u četvrtak agencija Interfax.

Incident se dogodio u krimskoj pokrajini na jugu Ukrajine kada su postrojbe mornaričke pješadije iz Ukrajine, Gruzije i Makedonije pokušale izvesti amfibijski desant na plaži jezera Donuzlav.

Oko trideset komunističkih aktivista u pet ujutro izašlo je na obalu jezera mašući crvenim i ruskim pomorskim zastavama i ruskom trobojnicom.

Prosvjednici su tijelima gotovo sat vremena sprječavali tri oklopna vozila i marince da izađu na plažu.

Tijekom pregovora komunisti su se popeli na vozila, optužili gruzijske i makedonske posade vozila da vrše "invaziju na Ukrajinu" a ukrajinske marince da su "izdali domovinu" te pjevali domoljubne pjesme.

Leonid Hrach, čelnik krimske komunističke partije kasnije je novinarima rekao da su prosvjednici "zarobili tri tenka".

Vozila i posade ponovno su krenuli nakon što su pristigli viši časnici koji vode vježbu a ukrajinska policija zaprijetila uporabom sile ukoliko prosvjednici ne oslobode vozila.

Vježba iskrcavanja bila je dio godišnje multinacionalne pomorsko-kopnene obuke koju organiziraju Sjedinjene Države i njeni saveznici s područja Crnog mora.

Post je objavljen 27.07.2008. u 08:37 sati.