Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Il est vivant!

Image and video hosting by TinyPicBilo nam je jako lijepo u Francuskoj. No neću pisati reportažu, možda tek po koju crticu, jer nisam večeras od nekih riječi. Još uvijek svoje ime čujem izgovoreno sa francuskim naglaskom a francuski nije od onih jezika koje bi željela naučiti.
Radovala sam se ovom putovanju zbog posjete Paray le Monialu, gradu Presvetog Srca Isusovog, i Arsu, malom mjestu poznatom po svetom župniku.

Protekli tjedan je bio moja škola molitve bez riječi. Naučila sam kako je najsnažnija molitva kada sam jednostavno uz Njega, dopuštajući da me obasja Njegovo svjetlo. Kao što sunce suši rosu tako su i moje dubine obnovljene prebivanjem u Njegovoj prisutnosti za vrijeme klanjanja pred Presvetim Sakramentom. Il est vivant! On je živ!

Na putu prema Arsu, došla je do mene vijest da Ine više nema među nama. Odbijam povjerovati nadajući se da je neka greška. No nije. Upalila sam za nju svijeću i preporučila svetima da ju uvedu u Vječnost prema kojoj svi mi koračamo na svim putevima.

Vani, ispred crkve u Arsu, uslikala sam ovaj cvijet. Zovem ga malo čudo, jer je puhao vjetar i uz veliko zoom-iranje nisam očekivala da će slika biti toliko jasna. I zato mi je ta slika jako draga jer me podsjeća da nema veze koliko je protivan vjetar, Bog je uvijek na našoj strani.

Za Angelinu
http://andjel1.blog.hr/

Pokoj vječni daruj joj Gospodine
I svjetlost vječna svijetlila joj.
Počivala u miru.
Amen.

Do susreta s one strane Vječnosti.


Post je objavljen 23.07.2008. u 19:08 sati.