Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Željko Kerum se malo "zaigrao"

Bespravno igrađen kat na JokeruFree Image Hosting at www.ImageShack.usWeb portal Index u utorak je objavio jednu kratku vijest kako će splitski poduzetnik Željko Kerum zbog sporosti gradske uprave rađe srušiti jedan kat na hotelu Marjan nego ugroziti zacrtani projekt. Ne bi to ni bila neka vijest, da taj isti Željko Kerum na svojem novootvorenom centru Joker nije izgradio dodatni kat potpuno bespravno!

Dakle, naš najveći „splitski poduzetnik i kritičar svekolikog puka i svih koji nešto u Splitu znače" , u poodmakloj je fazi izgradnje cca. 4000 m2 kvadratnih (cijeli novi kat) bez ikakvih papira na vrhu svog velebnog trgovačkog centra JOKER. Postoje stare fotke , a s novih je lako uočit i vidljivo je novo stanje, iako je taj dio zaklonjen aluminijskim smeđim ukrasima na krovu , koji su i projektirani da posluže kao zaklonište za ovu rabotu. Potpuni nedostatak dokumentacije prijavio lik iz sustava od najvećeg povjerenja. Taj je isti neimar ispred centra JOKER prije dva mjeseca potpuno bespravno podigao kip priležnika Oje Kodar i legendarnog redatelja. Da i ne spominjemo Nadu Dimić u Zagrebu.

Dakle JOKER je otvoren krajem 10.mjeseca 2007. uz vrlo upitnu uporabnu dozvolu. Tada ovog, sad izgrađenog dijela, nije bilo. Dakle naknadno se trebala tražiti nova građevinska za ovo što se sad gradi. Poanta je u tome što gradska služba koja izdaje dozvole nije bila u funkciji puna tri mjeseca zbog preseljenja i ako bilo tko u gradskoj službi zatraži samo odgovor na pitanje je li izdana nova građevinska za ovaj objekt ili dopuna prve i to u posljednja tri mjeseca, stvar će biti jasna.

Pitanje se može postaviti ODSJEKU ZA DOBIVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA... Žena Kerumova projektanta je onda izdavala građevinske dozvole , ali je sada maknuta pa mutna rabota nije ovaj put mogla proći i tako je nije ni dobio. Ured državne uprave za graditeljstvo pri Županiji je drugo mjesto na kojem se može postaviti pitanje , a i građevinska inspekcija bi sigurno imala sto za reci. Ova priča sa 4000-6000 m2 nije sve, pod krinkom preuređenja hotela Marjan gradi apartmane za time sharing model prodaje, isto totalno van dokumentacije koju ima.

Nove informacije govore - od nove godine građevinske dozvole i dopune istih izdaje GRAD (odjel za izdavanje građevinskih dozvola – Ružica Batinić ) , tu se dobivaju i dopune građevinskih dozvola . Ova gospođa bi mogla odgovoriti je li zatražena DOPUNA GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA NAVEDENI OBJEKT nakon 01.01.2008. Dovoljan je odgovor DA ili NE. Ako je dobio uporabnu u 2007, u listopadu , do tada je sve radove trebao i završiti jer komisija kad izađe na teren neće dati dozvolu ako sve nije završeno... ovo novo što se gradi jest predmetom nove građevinske ili dopune građevinske , a zna se da taj ured nije rado puna 3 mjeseca i sigurno nije izdavao ni dozvole ni dopune .

U međuvremenu je završio grube radove na izgradnji i makao dizalicu s krova, u jednom društvu je rekao kako se malo zaigrao te da je načuo da su se neke institucije i inspekcije počele raspitivati sto to radi. Sad kad se gleda s istočne strane vidi se reklama HERVISA na smeđim aluminijskim lamelama od kojih je dio maknut tako da se s te strane i vidi da je izgrađen cijeli kat i nalivena ploča , Kad se gleda iznutra to se nalazi na predzadnjoj etaži centra na kojoj su po staklima uz cijelu sjevernu stranu zalijepljene crne folije kako se ne bi uočila nova izgradnja jer je tu nekad bio balkon . Kerum govori kako to neće dati u najam već će tu preseliti TV Dalmaciju koju je kupio prije 6 mjeseci i prodati je TV PINKU. To potvrđuju i zaposlenici s televizije.


Post je objavljen 23.07.2008. u 09:46 sati.